„La Bruxelles am avut obiectivul de a informa partenerii de dezvoltare cu privire la derapajele antidemocratice din RM. Cred că ne-a reuşit acest lucru, s-a văzut din reacţia comună a PPE şi ALDE. S-a reuşit condiţionalizarea în Parlamentul European a finanţării RM cu rezultate reale. Suntem încrezători că aceste lucruri s-au datorat inclusiv vizitei noastre şi faptului că i-am demascat pe aşa-zişii proeuropeni Plahotniuc, Leancă, Dodon, care când vrea e şi proeuropean, şi le-am arătat adevărata faţă. Nici lui Plahotniuc şi nici lui Dodon nu le priesc valorile europene. Aceşti indivizi urmăresc doar finanţările europene pe care va trebui să le întoarcă cetăţenii RM, cei care s-au născut şi cei care încă nu s-au născut”, a declarat liderul Platformei DA în cadrul unei conferinţe de presă.

Andrei Năstase a fost solicitat să comenteze declaraţiile oligarhului care a criticat astăzi protestele societăţii civile faţă de introducerea sistemului uninominal.

„Acum dacă am cădea să comentăm declaraţiile unui proxenet de origine penală şi politică, nu ne-ar face bine. Un individ care vorbeşte despre diasporă sau o grupare criminală care vorbeşte despre diaspora noastră ca „aşa-zisa diasporă”, nişte indivizi obscuri care vorbesc despre opoziţia reală din acest stat, o opoziţie care unită fiind a obţinut în campania prezidenţială un scor atât de frumos. Noi susţinem orice acţiune, orice manifestare de protest. Fie că este flashmob, fie că este protest, fie că este un marş. Deci, nu ar trebui să ne axăm pe declaraţiile unui proxenet. Acest individ în mod normal trebuie să stea la puşcărie”, a spus Andrei Năstase