Mai exact, compania Exclusiv Media, care aparţine deputatului socialist Corneliu Furculiţă, a devenit coproprietara casei de vânzări Nova TV Grup, scrie NewsMaker.
 
Suma tranzacţiei nu este divulgată. Directorul Nova TV Grup, Valentina Steţco, a refuzat să comenteze, spunând că este ocupată, după care nu a mai răspuns la telefon. La fel au făcut şi Corneliu Furculiţă, precum şi directorul Exclusiv Media, Petru Burduja, consilier municipal PSRM.
 
Casa de vânzări Nova TV Grup vindea anterior publicitate pentru RTR-Moldova, iar începând cu acest an a început să vândă publicitate şi pentru celelalte televiziuni controlate de socialişti – Accent TV, NTV Moldova şi TNT Exclusive.
 
Accent TV îi aparţine lui Vadim Ciubara, care i-a fost consilier lui Dodon în perioada în care acesta era preşedinte de partid. Celelalte două posturi, NTV Moldova şi TNT Exclusive, aparţin companiei lui Corneliu Furculiţă – Exclusiv Media.
 
În afară de Nova TV Grup, pe piaţa publicităţii din RM mai activează Casa Media, controlată de liderul Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc. Casa Media vinde publicitate pentru Prime, Canal 2, Canal 3, Publika TV (toate aparţinând lui Plahotniuc), dar şi pentru CTС Moldova, Домашний-Familia, Ren Moldova şi N4.
 
De fapt, Casa Media este considerată monopolistă, controlând în cea mai mare parte volumul pieţei de publicitate din Republica Moldova. Până şi într-un raport anual al Departamentului de Stat al SUA, în care RM este apostrofată la capitolul corupţie, justiţie mass-media şi altele, se vorbeşte despre „monopolul oligarhilor” în presă şi pe piaţa publicităţii.