„Mă interesează când vor începe reformele pe care le-a promis în campania electorală. Acum, când aţi ajuns preşedinte, vă plângeţi că nu aveţi prerogative şi încercaţi să organizaţi un referendum consultativ neconstituţional, ştiind bine că acest referendum ne va costa între 60 şi 75 de milioane de lei. El nu va avea nicio valoare pentru majoritatea parlamentară. Mereu aţi spus că nu susţineţi iniţiativele PD privind votul uninominal, dar despre sistemul electoral mixt nu spuneţi nimic. Sunteţi pentru sistemul electoral mixt sau împotrivă? Şi dacă sunteţi împotrivă, atunci când veţi dizolva Parlamentul şi veţi declara alegeri anticipate?”, a declarat Seghei Rusu, membru al Asociaţiei „Patria noastră – Moldova”.

Şi alţi membri ai Asociaţiei „Patria noastră – Moldova” i-au reproşat şefului statului că nu şi-a onorat nicio promisiune şi că face jocul actualei guvernări.

„În loc de acţiuni concrete, de consultări cu partidele parlamentare, extraparlamentare, nu s-a făcut nimic. Au fost promisiuni goale. Dacă dvs sunteţi preşedinte, trebuie să ţineţi cont de promisiunile pe care le-aţi făcut”, a declarat un alt membru al Asociaţiei, Timur Bartoş.

„El cu trup şi suflet este parte acestui sistem de putere din statul Moldova. Acel Dodon care anunţa că va combate oligarhii din Moldova. Dar care oligarhi? Că a rămas doar unul. Şi mâca Dochiţa ştie cine e el. El îi sub toată oligarhia Moldovei. Peste o lună nu ştiu cât deja raportase 75% din promisiuni că erau îndeplinite - e o prostie, totul e doar pe hârtie”, a adăugat Serghei Perciun, un alt membru al Asociaţiei „Patria noastră – Moldova”.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ion Ceban, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile aduse de membrii Asociaţiei obşteşti „Patria noastră – Moldova”.