Funcţionarul care anterior l-a numit pe oligarhul Vladimir Plahotniuc drept principalul beneficiar al furtului miliardului afirmă că este împotriva introducerii unui sistem electoral uninominal în Republica Moldova şi că acest interviu este o nouă manipulare marca GBC.

„Sunt categoric împotriva adoptării uninominalului ca să reconfirm secretul cel mare, care până în prezent ramâne a fi un secret de stat al Republicii Moldova, atât de râvnit şi protejat de paraşutaţii de la GBC în Procuratură, CNA sau BNM, cine a furat rezervele valutare a ţării. Da, a fost, este şi ramâne tot el – Il Coordonatore brazilian Vladimir Plahotniuc sau Vlad Ulinici, cu toate celelalte cetăţenii cumpărate”, a comentat Gofman.

„La fel, sunt contra adoptării votului mixt, fiindcă prin aceasta se urmăreşte perpetuarea menţinerii la putere a coordonatorului furtului rezervelor valutare a ţării”, a adăugat Gofman.

Fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA a mai ţinut să-i transmită un mesaj lui Plahotniuc.

„Cât nu te-ai zbate, sunt sigur că, până la urmă, vei întoarce miliardul furat şi nu numai, în mâinile trudite ale cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus Mihail Gofman.