În 2015, când a fost numit în funcţia de  viceministru al Agriculturii ZdG scria că Nicolae Olaru avea interese în acel domeniu. El deţine firma „Nicolae Olaru”, care activează la Sârcova, Rezina, în agricultură, având mai multe hectare de terenuri agricole. Oamenii din Sârcova, acolo unde Olaru a fost primar în 1989-1998, ne-au spus că ex-viceministrul este lider local, gestionând împreună cu angajaţii săi aproximativ 300 ha de terenuri, pe care creşte grâu, porumb sau floarea-soarelui. O parte din aceste terenuri îi aparţin, altele fiind însă luate în arendă de la săteni.

Preluarea mandatului de deputat de către Nicolae Olaru nu este însă un fapt cert.  Acesta este anchetat într-un dosar penal carea vizează înstrăinarea a 30 de hectare de teren care aparţin Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din comuna Stăuceni. Iniţial, Olaru a şi fost reţinut, iar ulterior, plasat în arest la domiciliu.

Dacă Nicolae Olaru nu va prelua mandatul de deputat, locul său ar putea fi luat de Nicolae Fachira din mun.Bender. El este inginer mecanic de profesie şi director al firmelor Obrii şi Rimbcom. Fachira este urmat în listă de Sergiu Ceauş, fost vicepreşedinte al r.Criulenui, care, la fel ca şi Olaru, are probleme penale, fiind reţinut într-un dosar de corupţie.