Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, aflat într-o vizită de lucru la Berlin, împreună cu liderul PAS, Maia Sandu, şi cel al PLDM, Viorel Cibotaru, la invitaţia Fundaţiei Konrad-Adenauer-Stiftung.

Printre oficialii cu care au avut întrevederi liderii opoziţiei antioligarhice proeuropene se numără şi vicepreşedinta Bundestagului, Ulla Schmidt, membră a Partidului Democrat din Germania. 

„Am informat înaltul oficial german despre situaţia social-politică din ţara noastră, despre derapajul antidemocratic şi mimarea cursului european de către regimul oligarhic Plahotniuc. De asemenea, am accentuat că în cadrul statului captiv schimbarea sistemului electoral este o modalitate cinică a guvernării antipopulare de a rămâne la putere cu orice preţ, pentru a nu răspunde în faţa legii pentru crimele economice comise în ultimii ani”, a declarat liderul PPDA, după întâlnirea cu vicepreşedinta Bundestagului.

„Ulla Schmidt a dat asigurări că Germania va susţine în continuare poporul RM, aspiraţiile sale de modernizare şi reformare reală a ţării noastre. La fel ca şi pentru noi, preocuparea comună pentru RM a celor mai influente partide din Germania, indiferent de ideologie, este Democraţia, Statul de Drept şi bunăstarea cetăţeanului. Importantă pentru noi toţi e şi înţelegerea faptului că stabilitatea inutilă oferită de Plahotniuc e ca o moarte timpurie pentru ţara noastră”, a mai scris Andrei Năstase, pe pagina sa oficială de facebook.

Amintim că cei trei lideri ai formaţiunilor proeuropene de opoziţie au fost invitaţi la Berlin pentru o serie de întrevederi cu înalţi oficiali europeni, la iniţiativa Fundaţiei Konrad Adenauer Stiftung, precum şi pentru a participa la dezbaterea „Mai Mult Decât Geopolitică: Integrarea Europeană a Republicii Moldova” de la Academia KAS.