„Am fost invitaţi, colegii noştri au participat”, a spus scurt Ion Ceban, solicitat să comenteze această vizită în cadrul Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV.

Explicaţia socialistului însă nu i-a mulţumit pe invitaţii emisiunii care i-au reproşat acestuia că cetăţenii trebuie să ştie care a fost scopul acestei vizite şi din ce bani au fost acoperite cheltuielile.

„Cetăţenii trebuie să ştie. E important să ştim ce planuri are acest partid în raport cu construirea relaţiilor cu o ţară care nici pe departe nu este democratică”, a menţionat liderul PAS, Maia Sandu

„PSRM participă în mai toate delegaţiile posibile, începând cu SUA şi terminând cu România, de la Iran şi până în Rusia. Am merge şi în Siria dacă am fi invitaţi”, a fost explicaţia lui Ion Ceban.

„Întrebarea pe care probabil şi-o pune fiecare cetăţean: pe ce bani se ajunge acolo? În campania electorală toată lumea a ştiut că PSRM şi Dodon este finanţat de la Moscova prin insulele Bahamas. Ne interesează pe ce bani am fost minţiţi şi dezinformaţi în campania electorală”, a menţionat liderul PPDA, Andrei Năstase.

„Igor Dodon nu este primit în statele lumii. Aţi văzut în câte ţări a fost? L-am văzut în Rusia şi acum am văzut socialiştii prezenţi în Coreea de Nord. La Bruxelles ştiu cum a fost primit.  Deci ţările în care merge Igor Dodon şi socialiştii sunt exemple de societate pe care vrea s-o construiască PSRM”, a adăugat Maia Sandu.

La rândul său, analistul politic Anatol Ţăranu a criticat dur  vizita socialiştilor în cel mai izolat stat din lume.

„Se merge acolo unde sunt aşteptaţi. Dodon şi PSRM sunt oaspeţi puţin aşteptaţi în Ucraina şi România. Sunt vecinii noştri, cu ei în primul rând ar trebui să avem relaţii bune. Nu mi-ar plăcea ca PSRM care a dat un preşedinte acestei ţări să facă joncţiune cu un regim odios. Ceea ce se întâmplă în Coreea de Nord este categoric inacceptabil. Cred că această vizită a lăsat un gust amărui pentru cetăţenii RM”, a spus Anatol Ţăranu.