Potrivit lui Andrei Năstase, situaţia din ţară se agravează tot mai mult de când oligarhul Vladimir Plahotniuc acţionează în cârdăşie cu preşedintele ţării, Igor Dodon.

„Urmăriţi cu atenţie cum şi azi tandemul Plahotniuc – Dodon mizează, în permanenţă, pe o sterilă confruntare geopolitică, în dosul căreia fură şi fură. Ce urmăresc? Împărţirea între ei a ţării şi transformarea acesteia într-o zonă gri a corupţiei, a contrabandei şi o imensă spălătorie de creieri şi de bani iliciţi. Sarcina lor principală este distrugerea cu orice preţ a partidelor de reală opoziţie, anti-sistem, cu persoane care niciodată nu au participat la guvernare, care nu sunt vulnerabile şi care încearcă să unească societatea în vederea soluţionării problemelor reale – sărăcia, lipsa locurilor de muncă, corupţia, exodul masiv al populaţiei”, a spus Andrei Năstase. 

Totodată, liderul PPDA susţine că Plahotniuc trebuie tras la răspundere.

„Îi vom asigura lui Plahotniuc cel mai echitabil şi transparent proces judiciar, pe baza căruia îi vor fi confiscate toate averile ilicit dobândite”, a declarat Andrei Năstase. 

Liderul PPDA mai spune, în cadrul interviului, că Moldova trebuie urgent scoasă din captivitatea actualei clase politice.

„Clasa politică moldovenească este atât de compromisă, atât de coruptă, încât doar o lustraţie extinsă ar mai putea rezolva lucrurile. Şi aceasta poate să se întâmple cu siguranţă după alegerile parlamentare, atunci când opoziţia democratică va câştiga alegerile şi va reda o nouă şansă acestui stat, acestei ţări”, a declarat Andrei Năstase. 

Iar o altă soluţie de ascăpa de această guvernare ar fi protestele, afirmă liderul PPDA.

„Protestul, aşa cum am declarat în repetate rânduri, este arma cea mai de temut pe care o deţine mişcarea anti-oligarhică. Prin proteste bine organizate am determinat publicarea raportului KROLL, am oprit jaful a încă 7 miliarde de lei, sprijiniţi şi de partenerii externi, am contracarat adoptarea legii de legalizare a miliardelor furate. Protestul este ceea de ce se teme până la agonie regimul. Ştim că Plahotniuc şi ciracii săi se ascund după perdele şi aşteaptă când oamenii vor pleca acasă, pentru ca ei, hoţii, să se simtă în confort şi siguranţă. Aşadar, pentru următorul protest este necesar să facem tot posibilul pentru a mobiliza întreagă societate”, a conchis Andrei Năstase.