„Suntem deschişi să discutăm inclusiv cu partidele şi reprezentanţii societăţii care propun sistemul mixt, să ne expunem argumentele, de ce considerăm că uninominalul e mai potrivit pentru cetăţeni. Nu refuzăm dialogul cu nimeni, dimpotrivă, încurajăm să existe unul cât mai deschis şi constructiv”, se spune într-un comunicat de presă al PD.

„Vom discuta cu toate partidele care sunt interesate de un dialog deschis, vrem un consens politic cât mai larg în privinţa schimbării sistemului electoral, dar în primul rând vrem un consens larg în societate şi respectarea dorinţei majorităţii cetăţenilor, de la care am pornit în iniţiativa noastră”, mai anunţă comunicatul PD.

Precizăm că astăzi Igor Dodon a anunţat că înaintează o iniţiativă legislativă privind trecerea la sistemul electoral mixt care presupune alegerea a 51 de deputaţi pe liste de partid, iar a altor 50 în circumscripţii electorale teritoriale.

Proiectul privind implementarea sistemului electoral uninominal propus de oligarhul Vladimir Plahotniuc a fost calificat anterior drept o momeală aruncată cetăţenilor pentru a ascunde adevărata intenţie a şefului PD - sistemul mixt. Şi asta în condiţiile în care Plahotniuc nu are nicio şansă să treacă în Parlament doar în baza unui sistem uninominal.