„Sistemul mixt este sistemul pentru care luptă şi pe care doreşte să-l implementeze Plahotniuc. Am fost martori la aşa-zisele confruntări dintre PD şi PSRM. Ei fac tot posibilul pentru a sustrage atenţia cetăţenilor Republicii Moldova de la problemele reale care sunt în ţară, iar cea mai mare problemă este regimul lui Vladimir Plahotniuc”, a declarat Renato Usatîi.

De asemnea, Usatîi a menţionat că acum Dodon a şi-a pus mai presus interesele persoanele decât interesele naţionale.

„Acum interese lui sunt mai presus decât interesele naţionale. Această decizie a demonstrat acest fapt. Astăzi Igor Dodon, în calitate de avocat al lui Plahotniuc, a propus trecerea la sistemul electoral mixt. Astăzi el a comis cea mai mare greşeală. Astăzi Dodon a aruncat un colac de salvare lui Plahotniuc pentru a întări regimul lui. Dacă nu vom lua urgent măsuri, aşa şi va fi”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

Amintim că în astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Igor Dodon a anunţat că va semna o iniţiativă legislativă privind implementarea sistemului electoral mixt, despre care se spune că ar fi varianta ideală pentru PD.