Politicianul rus a spus că o bună parte dintre cei care au furat ţara se află acum la putere şi a dat de înţeles că oamenii ar trebui să iasă în stradă pentru a cere să fie respectată legea.

„Moldovenii s-au convins o dată în plus, după 26 de ani, când oamenii au protestat, au ieşit din componenţa URSS, dar cine decide acum? Plahotniuc conduce totul. El este oligarhul care are peste tot oamenii lui, are bani. Pentru ce aţi luptat atunci? Democraţie? Opoziţia e la închisoare! Aţi vrut o viaţă mai îndestulată? Câţiva s-au îmbogăţit, iar ceilalţi au sărăcit”, a declarat preşedintele PLDR, Vladimir Jirinovski.

Acesta a fost răspunsul deputatului rus la întrebarea unui reprezentant al formaţiunii Partidul Nostru, dacă protestul poate fi o soluţie pentru rezolvarea problemelor care macină Republica Moldova.

„Astăzi, în Republica Moldova, există deţinuţi politici. Primarilor care reprezintă formaţiunea „Partidul Nostru” li se fabrică dosare penale şi se află după gratii. Vreau să vă întreb dacă mişcarea protestatară poate fi un mecanism pentru ieşirea ţării din această criză?”, a spus Elena Griţco, vicepreşedinte „Partidul Nostru”.

„Formaţiunea „Partidul Nostru” este în drept să cheme populaţia să iasă în stradă şi să ceară respectarea Constituţiei, pentru ca oamenii să nu fie ţinuţi în detenţie. Sigur că noi considerăm toate acţiunile voastre corecte. Voi doriţi să fie pedepsiţi cei care au furat întreaga Moldovă şi o bună parte se află acum ilegal la putere”, a spus preşedintele PLDR, Vladimir Jirinovski.

Atât Vladimir Plahotniuc, cât şi purtătorul de cuvânt al PD, nu au răspuns la telefon pentru comentarii. Anterior, declaraţii similare la adresa şefului PD au fost făcute şi la Bruxelles. Mai mulţi membri ai Parlamentului European au solicitat să fie stopate abuzurile guvernării actuale împotriva unor contestatari ai lui Vladimir Plahotniuc. Asta după ce câţiva oponenţi ai oligarhului, precum şi avocaţii acestora s-au pomenit cu dosare penale. Totodată, după aprobarea unei asistenţe financiare de către Bucureşti pentru Chişinău, parlamentarul român Matei Adrian Dobrovie a declarat că banii vor ajunge la partidul condus de Vladimir Plahotniuc, care este unul dintre cei mai detestaţi politicieni din Republica Moldova.