„Dacă aş considera că a fost ratată şansa, aş fi putut lesne să-mi iau geanta după prezidenţiale şi să plec. Însă continui să lupt şi pentru cel care îşi spune român, şi cel care îşi spune moldovean, şi pentru cel care îşi spune basarabean. Mă bat ca să scăpăm de mizeria în care trăim. Dacă 25 de ani au fost insuficienţi, înseamnă că trebuie să continuăm să luptăm cel puţin pentru copiii noştri. Eu consider că revolta în oameni nu s-a diminuat. Faptul că a crescut decepţia este un lucru natural, şi în România multă lume e decepţionată că nu s-a produs mai mult după acele proteste de mare amploare. E un lucru natural, vine şi decepţia, fiindcă, iertată-mi fie îndrăzneala că spun asta, foarte multă lume a aşteptat de acasă că se vor produce lucruri. Pe 20 ianuarie foarte multă lume aştepta la televizor că se va intra în Parlament şi nu ştiu ce se va face acolo. Este nevoie de o mobilizare mult mai bună, astfel încât, odată ajunşi în PMAN, chiar să avem schimbări majore”, a declarat Andrei Năstase, invitat în cadrul emisiunii „Sfatul Ţării”, la 10 TV.

Mai mult, liderul PPDA afirmă că protestul trebuie regândit. „Sunt foarte multe probleme care ar putea fi motivaţia unui protest. Se punea problema organizării unui protest de amploare într-o perioadă în care şi diaspora să fie acasă. Dar am zis că trebuie să epuizăm toate căile până la protest. Şi apoi, protestul trebuie regândit, acest mijloc democratic, paşnic şi civilizat trebuie să fie regândit, folosit mult mai inteligent decât până acum. Noi am considerat că printr-un protest putem determina la mai mult guvernarea. Da, am determinat-o, da, am obţinut lucruri foarte importante, dar guvernarea RM, spre deosebire de alte guvernări, e altfel, nu dă ascultare oamenilor. Şi atunci trebuie regândit protestul”, a punctat preşedintele PPDA.

Andrei Năstase a mai spus, în context, că au existat mai multe tentative din partea guvernării de a deturna protestele paşnice organizate de Platforma DA.

„S-a încercat în repetate rânduri să ne transforme protestele şi mitingurile noastre într-un nou 7 aprilie. Asta a făcut guvernarea şi pe 20 ianuarie, şi pe 24 aprilie, când ni se organizau acele coridoare ale morţii. Noi am evitat acest lucru. Acum trebuie să vedem ca noile proteste să fie organizate nu de un partid politic, nu de o alianţă de partide, dar de întreaga societate”, a mai menţionat Andrei Năstase.