După întrevedere, Dodon şi-a împărtăşit impresiile pe pagina sa de pe Facebook, menţionând că a fost întâmpinat „foarte cald”. Nu toţi participanţii la întrevederea de la Padova vor fi de acord cu concluzia preşedintelui. Din înregistrările video publicate pe Internet putem lesne deduce că pe durata întrevederii câteva persona au încercat să-l bruieze prin huiduieli pe şeful statului. La un moment dat, în sală şi-au făcut apariţia carabinieri italieni, chemându-i pe cei prezenţi să nu-l împiedice pe preşedintele moldovean să-şi ţină discursul.

Europa Liberă a căutat să afle cu ce impresii au rămas cetăţenii invitaţi să stea de vorba cu şeful statului. Oxana Cazacu locuieşte în Padova de zece ani şi a venit la întâlnirea cu preşedintele Dodon, chiar dacă nu a votat pentru el. Ea spune că a vrut să vadă un preşedinte „al tuturor”, aşa cum promisese Dodon, dar aşteptările ei nu s-au adeverit.

„Intrând acolo, un domn îmbrăcat totul în negru, cred că un bodyguard, s-a apropiat şi zice: nu încercaţi să faceţi gălăgie, să puneţi întrebări care nu-s la temă, pentru că vă luăm de umeri şi vă scoatem afară. Deci pentru mine asta a fost ceva neplăcut. Preoţi peste preoţi, mă întrebam dacă am venit la un botez sau să-i punem întrebări lui Dodon? Intraţi în sală, toţi preoţii s-au sculat în picioare şi au început să cânte nu ştiu ce liturghii… Chiar nu au ce face ei acolo, deci politica şi cu biserica...”, povesteşte Oxana Cazacu.

Printre tinerii care au venit la eveniment a fost şi Veronica Chicu în vârstă de 20 de ani. Ea locuieşte în Italia deja de 11 ani. Chiar dacă i-au rămas puţine legături cu Republica Moldova, spune că îi pasă de situaţia din ţara de baştină. Veronica spune că a fost dezamăgită de faptul că Dodon a evitat să răspundă la întrebările dure, cum ar fi cele despre lupta cu corupţia şi oligarhia.

„Eu cred că domnul Dodon a venit ca să se întâlnească cu poporul, să discute nişte idei şi a răspuns la anumite întrebări. Dar nu cred că a fost aşa de sincer cu toţi. Cred că a promis foarte multe lucruri şi nu cred că el va respecta ce a zis. Aş vrea şi sper mult să facă ce a spus, dar nu cred. Nu cred numai în cuvinte, vreau să văd şi fapte”, afirmă tânăra.

Mai mulţi participanţi au spus că au rămas cu senzaţia că au asistat la un miting electoral în loc să fi văzut un preşedinte preocupat de căutarea unor soluţii fezabile pentru problemele Moldovei, dar şi ale cetăţenilor stabiliţi temporar în afara hotarelor.