Dodon califică drept „deplasată” decizia de a cere oficialilor RM să se abţină de la deplasări în Federaţia Rusă: „Eu voi continua să merg la Moscova”

Dodon califică drept „deplasată” decizia de a cere oficialilor RM să se abţină de la deplasări în Federaţia Rusă: „Eu voi continua să merg la Moscova”
Sursa: jurnal.md Foto: ria.ru 09.03.2017 17:16
Decizia de a le interzice oficialilor statului să meargă în Federaţia Rusă este una deplasată, crede Igor Dodon. Reacţia vine după comunicatul emis de Parlament, prin care autorităţile de la Chişinău acuză serviciile speciale din Federaţia Rusă de tratament abuziv şi de hărţuire a oficialilor moldoveni. 

„E posibil să fi fost anumite disfuncţionalităţi, aşa cum avem şi noi la frontieră, dar asta nu justifică o decizie care riscă să blocheze bunele relaţii pe care am început să le construim cu Federaţia Rusă. Eu voi continua să merg la Moscova şi să promovez interesele ţării noastre, să muncesc pentru consolidarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Federaţia Rusă. Vă informez şi despre faptul că o vizită de lucru în acest context va avea loc chiar săptămîna viitorare, în perioada 17-18 martie curent”, a scris pe facebook şeful statului.

Precizăm că, astăzi, speakerul Andrian Candu, premierul  Pavel Filip, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, precum şi un reprezentant al Ministerului de Externe, au avut o întrevedere cu ambasadorul rus în RM, Farit Muhametşin, căruia i-au înmânat o notă în care sunt semnalate „o serie de abuzuri comise împotriva oficialilor din Parlament, Guvern, serviciile speciale şi partidele Coaliţiei de Guvernare din Republica Moldova”.

Potrivit autorităţilor, doar în ultimele luni cel puţin 25 de oficiali moldoveni au fost opriţi şi trataţi abuziv la intrarea în Federaţia Rusă. În comunicat se vorbeşte despre „modul abuziv în care una dintre instituţiile de la Moscova a încercat de mai multe ori în ultimele luni să pună sub monitorizare internaţională mai mulţi politicieni din Republica Moldova, inclusiv deputaţi, folosindu-se în acest scop de informaţii false şi date trunchiate”. „Ambasadorul rus a fost anunţat că până la soluţionarea acestei probleme, oficialilor moldoveni li se va cere să se abţină de la deplasări în Federaţia Rusă”, se spune în comunicatul emis de serviciul de presă al Parlamentului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI