Procurorii au stabilit că bănuitul, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei. Ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. 

Prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul dat în locaţiune din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 000 000 de lei. 

Astăzi, procurorii şi ofiţerii CNA au descins în biroul de serviciu şi la domiciliul funcţionarului, unde au efectuat percheziţii. De asemenea, au fost percheziţionate şi automobilele bănuitului. În urma acţiunilor de urmărire penală, anchetatorii au ridicat mai multe probe care vor fi anexate la dosar.

A fost iniţiată o urmărire penală pentru abuz de putere, infracţiune ce prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. 

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în acest caz pentru stabilirea întregului cerc de suspecţi.