„Pe nimeni nu am jefuit, nu am ucis, nu deranjez vecinii, trec strada la verde, dar presupunem că sunt un deputat incomod pentru guvernare. Dacă până acum, procurorul trebuia să vină în Parlament pentru a explica de ce sunt reţinută, acum totul se va face în linişte şi fără ca colegii mei să ştie. Se poate întâmpla la o staţie de troleibuz, voi fi închisă pentru a deveni mai cuminte. Cum puteţi comenta aceste lucru?”, a întrebat deputatul PCRM, Elena Bodnarenco.
 
„Sunteţi un deputat destul de „udobnîi”. Acest proiect nu va afecta independenţa deputaţilor. Nu vine să impulsioneze exercitarea de presiuni. Niciun organ de urmărire penală nu va putea reţine un deputat dacă acesta nu a încălcat legea. Nu vom permite ca un fir de păr să cadă de pe părul dvs.”, a fost răspunsul lui Sîrbu.

„Atunci de ce principalul coordonator a venit astăzi în Parlament pentru a convinge deputaţii?”, a insistat Elena Bodnarenco. „Nu cred că este relevantă întrebarea la acest proiect. Nu văd nicio problemă ca liderul partidului să participe la şedinţele fracţiunii”, a spus Sîrbu.

În context, deputaţii au amintit de cazul primarului de Basarabeasca, ales pe listele Partidului Nostru, care a fost arestat pentru că nu a răspuns la o petiţie.

„Intuiesc că fix acelaşi lucru se poate întâmpla cu noi când dintr-un pretext supt din deget va putea fi astfel reţinut, percheziţionat, arestat pentru a-l face mai docil guvernării”, a menţionat Vasile Bolea.

Deputatul PD s-a limitat în a spune că nu cunoaşte detalii despre acest caz. „Dacă ancheta va stabili că este nevinovat, el va fi reabilitat”, a spus Sîrbu.

„Dacă am avea o procuratură independentă şi un sistem judecătoresc funcţional unde hotărârile nu se iau în SMS. Se creează o bâtă politică pentru ca majoritatea parlamentară să fie mai convingătoare. Noi vă cunoaştem, puteţi face ca părul să cadă şi din capul celui care nu are păr. Ce încurcă astăzi procurorului pentru a iniţia urmărirea penală şi a ridica imunitatea?”, a spus socialistul Grigore Novac.

„Considerăm că procedura de ridicare a imunităţii este inutilă”, a răspuns Sergiu Sîrbu.

Proiectul de lege urmează să fie votat în lectura a doua.