VIDEO

Mihail Saakaşvili: Sistemul uninominal – o catastrofă pentru RM; Este un sistem ideal pentru oligarhi şi corupţi

Mihail Saakaşvili: Sistemul uninominal – o catastrofă pentru RM; Este un sistem ideal pentru oligarhi şi corupţi
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 30.03.2017 10:54
Sistemul uninominal va reprezenta o catastrofă pentru Republica Moldova în condiţiile în care acesta este ideal pentru oligarhi şi corupţi. Declaraţia aparţine fostului preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili. Politicianul a îndemnat moldovenii să facă tot posibilul pentru ca acest sistem să nu fie aplicat.

„În Ucraina încercăm să scăpăm de acest sistem. Este un sistem ideal pentru oligarhi, pentru corupţi, pentru autocraţii locali. De ce? Pentru că aceste locuri se vând, iar apoi în Parlament ajunge o masă de oameni pe care nimeni nu-i cunoaşte, care nu reprezintă poporul. Aceştia îşi investesc capitalul iniţial pentru a cumpăra voturile, iar apoi când ajung în Parlament îl măresc. Este un business primitiv”, a declarat Saakaşvili.

„Sistemul uninominal este o încercare a oligarhilor de a privatiza ţara şi de a-i pune pe toţi în buzunar. Cred că în locul moldovenilor aş face tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple. Statul va fi privatizat de o gaşcă de bogaţi cărora nu le pasă de popor”, a adăugat ex-preşedintele georgian.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI