VIDEO

Declaraţii sexiste în Parlamentul European; A fost iniţiată o anchetă internă pe numele unui eurodeputat polonez

Declaraţii sexiste în Parlamentul European; A fost iniţiată o anchetă internă pe numele unui eurodeputat polonez
Sursa: jurnal.md/digi24/news.ro Foto: fakt.pl 03.03.2017 07:49
Un europarlamentar polonez a şocat cu declaraţiile sale mai puţin obişnuite din Parlamentul European. Janusz Korwin-Mikke a declarat în discursul său de la tribuna Parlamentului că „femeile ar trebui să câştige mai puţin pentru că sunt mai slabe, mai mici, mai puţin inteligente”.

​„Desigur, femeile trebuie să câştige mai puţin decât bărbaţii. Pentru că sunt mai slabe, mai mici, mai puţin inteligente şi trebuie să câştige mai puţin! Asta e tot”, a declarat europarlamentarul polonez.

Discursul lui Korwin-Mikke a stârnit furie printre restul europarlamentarilor, colega sa Iratxe Garcia Perez venind imediat cu o replică, „Dacă ar fi cum vreţi dumneavoastră, eu nu aş avea voie să fiu aici. Ştiu că sunteţi îngrijorat şi vă doare că azi sunt mai multe femei care reprezintă cetăţenii în condiţii egale cu bărbaţii. Sunt aici să apăr femeile din Europa de bărbaţi ca dumneavoastră”, a declarat Iratxe Garcia Perez.

Ca argument la declaraţia sa şocantă, europarlamentarul polonez a declarat că în topul celor mai buni 100 de jucători de şah din lume nu există nicio femeie.

În scurt timp, reprezentanţii Parlamentului European au anunţat lansarea unei anchete interne cu privire la comentariile misogine ale lui Janusz Korwin-Mikke, Europarlamentarii au cerut imediat sancţionarea acestuia, care este preşedintele unei formaţiuni conservatoare poloneze, dar nu este afiliat niciunui grup parlamentar din PE.

„Asemenea declaraţii cu siguranţă încalcă principiile fundamentale ale egalităţii de gen din această instituţie”, a declarat liderul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, Gianni Pittella.

Ancheta cu privire la utilizarea unui discurs al urii s-ar putea încheia cu o amendă sau o suspendare temporară a lui Korwin-Mikke.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI