„Vedem că Partidul Democrat îl ajută foarte mult pe domnul Dodon cu scoaterea din circuitul politic a partidului lui Renato Usatîi. Domnul Dodon şi vedem oamenii din partidul lui se folosesc de această oportunitate şi încearcă să-i convertească, să-i corupă pe reprezentanţii Partidului Nostru”, a declarat Igor Boţan la Europa Liberă.

Expertul s-a referit inclusiv la arestarea primarului de Basarabeasca, membru al Partidului Nostru. Colegii de partid ai edilului spun că acesta ar fi fost presat de reprezentanţii PD să adere la acest partid.

Igor Boţan afirmă că existenţa unei cârdăşii dintre Plahotniuc şi Dodon este demonstrată şi de faptul că şeful statului a uitat complet de promisiunile electorale.

„Pe 1 aprilie se împlinesc cele 100 de zile şi vedem că din cele şase promisiuni pentru 100 de zile nu a fost îndeplinită niciuna. (...) Nici nu vor fi adoptate documente de rezonanţă. Mai cu seamă că domnul Dodon a promis, de fapt, un nou acord de prietenie, un acord de bază cu Federaţia Rusă. Pe dimensiunea transnistreană vedem ce îi răspunde Krasnoselski: nici să nu se gândească la reunificarea ţării. Pe dimensiunea europeană cele două trilaterale privind revizuirea Acordului de Asociere cu participarea Rusiei – niciun fel de rezultat pozitiv. Cea de a doua trilaterală privind garantarea internaţională a neutralităţii Republicii Moldova – niciun rezultat”, a menţionat Igor Boţan.

Referindu-se la sistemul uninominal, Igor Boţan a accentuat că, în lipsa unui consens naţional în privinţa acestui subiect, PD ar trebui să-şi retragă proiectul, aşa cum a indicat şi Comisia de la Veneţia

„Aceeaşi Comisie de la Veneţia în avizul din martie 2014 a spus foarte clar: Dacă există doar suspiciuni că schimbarea sistemului electoral se face în favoarea unui partid, atunci trebuie să se renunţe la chestia aceasta. Iar dacă venim la suspiciuni, iniţiatorul este un om de afaceri care este, în mod straniu, şi coordonatorul guvernării, care prin ale sale patru televiziuni, care, potrivit foii de parcurs, trebuiau încă anul trecut o parte din ele anihilate, să rămână cu două şi noi vedem ce se întâmplă. Un microfon de la una din aceste instituţii media face reportaje pentru toate patru, fapt confirmat de sute de ori. Nimeni nu poate nega că aceasta se întâmplă”, a conchis Igor Boţan.