FOTO

Dosarul privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru referendumul de DEMITERE a lui Chirtoacă, depus la Judecătoria Buiucani

Dosarul privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru referendumul de DEMITERE a lui Chirtoacă, depus la Judecătoria Buiucani
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.03.2017 13:24
Dosarul privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de revocare a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost depus astăzi la Judecătoria Buiucani. 

„Astăzi a fost depus dosarul în instanţa de judecată privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru revocarea primarului general. Grupul juridic a perfectat toate actele. Avem mii de acte care au fost depuse, inclusiv şi probe pentru ca acest referendum să aibă loc”, a declarat consilierul municipal PSRM, Ion Ceban.

Ceban a menţionat că grupul de iniţiativă a fost creat la sfârşitul săptămânii trecute, iar din luna mai ar putea începe procesul de colectare a semnăturilor în vederea revocării primarului.

Anterior, consilierii municipali ai PSRM au anunţat că insistă să-l dea jos pe Dorin Chirtoacă din fotoliul de primar al capitalei, iar dacă şi de această dată instanţa nu va permite desfăşurarea plebiscitului, vor merge CEDO.

Pe de altă parte, Chirtoacă afirmă că iniţiativa socialiştilor este „lipsită de substanţă”. Anterior au existat câteva tentative de a-l demite pe edil, întreprinse de mai mulţi activişti civici şi aleşi municipali, inclusiv PSRM, însă toate au eşuat. 


Sursa foto: Ion Ceban/Facebook

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI