„În cadrul întâlnirilor cu cetăţenii din Hânceşti şi din satele raionului, oamenii au apreciat printre altele modul exemplar în care Platforma DA a organizat şi gestionat protestele paşnice din ultimii doi ani, anihilând tentativele regimului de a le transforma în acţiuni violente, sângeroase, într-un nou 7 aprilie 2009”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

„Oamenii conştientizează că modificarea sistemului electoral în unul uninominal sau mixt îi pavează lui Plahotniuc drumul către un regim autoritar de care ne va fi mult mai greu să scăpăm, un regim periculos nu doar pentru noi, dar şi pentru Europa”, a mai menţionat preşedintele PPDA.

Totodată, Andrei Năstase spune că „protestul comun rămâne ultima noastră redută şi îl vom declanşa, cu sau fără sprijinul altor forţe politice”.

„Seara, răsfoind ştirile dau peste evenimentele produse la Moscova şi în alte oraşe ale Rusiei în cadrul unor acţiuni anticorupţie, antioligarhice, similare cu cele de la Chişinău din 20 ianuarie, 24 aprilie şi 27 august. Similare sunt şi mijloacele de înăbuşire a protestelor puse în aplicare de un proxenet penal şi politic ce se declară tot mai vocal pro-european şi chiar victimă a persecuţiilor venite din est”, a adăugat liderul DA.

În acest context, Andrei Năstase vine cu un îndemn către partenerii de dezvoltare:  „Prieteni ai Moldovei, parteneri de dezvoltare a ţării noastre, comparaţi mijloacele şi profilurile, analizaţi scenariile elaborate de tandemul Plahotniuc-Dodon încă din timpul prezidenţialelor şi veţi constata că ne îndreptăm către un regim monstruos bazat pe fraudă şi corupţie impropriu civilizaţiei moderne. Noi ne vom opune dictaturii, apărând nu doar Moldova”.