„Povara miliardului furat”: Reprezentanţii Platformei DA vin mâine la Reşedinţa de Stat pentru a-i aminti lui Dodon promisiunile electorale

„Povara miliardului furat”: Reprezentanţii Platformei DA vin mâine la Reşedinţa de Stat pentru a-i aminti lui Dodon promisiunile electorale
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 23.03.2017 12:00
Reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr vor susţine mâine o conferinţă de presă cu genericul „Povara miliardului  furat”. Evenimentul va avea loc la ora 12:30, chiar în faţa Reşedinţei de Stat. Şi asta pentru a-i aminti preşedintelui Igor Dodon promisiunile făcute în cadrul campaniei electorale.

„Unul dintre dezideratele Platformei Demnitate şi Adevăr este neadmiterea faptului ca oamenii să achite miliardele furate tot de la ei şi cei care au furat aceste miliarde şi care o parte din ei acum sunt la guvernare. Noi nu o dată am spus că suntem categoric împotriva legii care a fost adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului Filip-Plahotniuc. Dacă ar depinde de Platforma DA, primul lucru pe care l-ar face ar fi anularea acestei legi”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Referindu-se la iniţiativa preşedintelui Igor Dodon privind anularea acestei legi, vicepreşedintele Platformei DA afirmă că acesta doar a mimat procesul.

„Nici măcar nu a venit să prezinte această iniţiativă în Parlament. Consilierul său a avut o prestaţie dubioasă, nu a venit cu o variantă alternativă. Ne-am dat seama că preşedintele Dodon nu este preocupat de problema miliardului. În cadrul conferinţei de presă îi vom aminti de promisiunile electorale făcute”, a mai spus Alexandru Slusari.

Proiectul de lege elaborat de Igor Dodon, prin care a propus anularea deciziei Guvernului de a astupa din buzunarul cetăţenilor gaura formată după furtul miliardului de dolari din bănci, a fost abrogat de Parlament acum două săptămâni.

Iniţiativa a fost prezentată în plen de către consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschi. Prin acest proiect se cerea abrogarea legii privind emisiunea obligaţiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanţelor a obligaţiilor de plată derivate din garanţiile de stat din 17 noiembrie 2014 şi 1 aprilie 2015.

Deputaţii l-au acuzat pe Dodon că şi-ar face campanie electorală întrucât documentul nu prevedea însă nicio alternativă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI