„Unul dintre dezideratele Platformei Demnitate şi Adevăr este neadmiterea faptului ca oamenii să achite miliardele furate tot de la ei şi cei care au furat aceste miliarde şi care o parte din ei acum sunt la guvernare. Noi nu o dată am spus că suntem categoric împotriva legii care a fost adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului Filip-Plahotniuc. Dacă ar depinde de Platforma DA, primul lucru pe care l-ar face ar fi anularea acestei legi”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Referindu-se la iniţiativa preşedintelui Igor Dodon privind anularea acestei legi, vicepreşedintele Platformei DA afirmă că acesta doar a mimat procesul.

„Nici măcar nu a venit să prezinte această iniţiativă în Parlament. Consilierul său a avut o prestaţie dubioasă, nu a venit cu o variantă alternativă. Ne-am dat seama că preşedintele Dodon nu este preocupat de problema miliardului. În cadrul conferinţei de presă îi vom aminti de promisiunile electorale făcute”, a mai spus Alexandru Slusari.

Proiectul de lege elaborat de Igor Dodon, prin care a propus anularea deciziei Guvernului de a astupa din buzunarul cetăţenilor gaura formată după furtul miliardului de dolari din bănci, a fost abrogat de Parlament acum două săptămâni.

Iniţiativa a fost prezentată în plen de către consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschi. Prin acest proiect se cerea abrogarea legii privind emisiunea obligaţiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanţelor a obligaţiilor de plată derivate din garanţiile de stat din 17 noiembrie 2014 şi 1 aprilie 2015.

Deputaţii l-au acuzat pe Dodon că şi-ar face campanie electorală întrucât documentul nu prevedea însă nicio alternativă.