Andrei Năstase: „Platon şi Plahotniuc - două nume comune în spălătoria mafiei ruseşti, însă toţi pronunţă al doilea nume doar în gând”

Andrei Năstase: „Platon şi Plahotniuc - două nume comune în spălătoria mafiei ruseşti, însă toţi pronunţă al doilea nume doar în gând”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 22.03.2017 08:38
Deşi Paton şi Plahotniuc sunt două nume comune în spălătoria mafiei ruseşti de zeci de miliarde de dolari, mulţi preferă să evite pronunţarea numelui celui din urmă în contextul laundromatului şi asta pentru că oligarhul deţine toată puterea în mâini, este periculos şi toţi pur şi simplu se tem să o facă. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Importanţi politicieni, formatori de opinie şi presa de toate culorile, la 7 ani distanţă de la primul act „judecătoresc” de spălare a sute de milioane de dolari şi la 4 ani de la deconspirarea acestuia, pronunţă cu tărie doar un nume, Platon. Iar pe plahotniuc doar în gând. E simplu, Platon e la puşcărie, iar partenerul său de hoţii încă nu. Şi el are putere, poliţişti, procurori, bandiţi de toată mâna, întregul aparat de stat. El e periculos, cu el nu te pui. Mai bine te baţi cu Platon, cu Beria, cu Stalin, cu tancurile de carton”, scrie liderul PPDA, pe pagina sa de facebook.

„Cu trecerea timpului acest memoriu va deveni tot mai important şi va suplimenta rechizitoriul”, adaugă Andrei Năstase, referindu-se la memoriul publicat de dânsul încă în 2014, în care atenţiona opinia publică şi instituţiile internaţionale cu privire la faptul că un grup de magistraţi controversaţi acţionează la comandă politică, transformând Republica Moldova într-un recipient de spălare a banilor mafiei autohtone şi internaţionale.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI