Manipulări pe bandă rulantă la televiziunile lui Plahotniuc: Au folosit imaginea lui Nicolae Botgros fără acceptul său şi i-au trunchiat declaraţiile pentru a promova uninominalul

Manipulări pe bandă rulantă la televiziunile lui Plahotniuc: Au folosit imaginea lui Nicolae Botgros fără acceptul său şi i-au trunchiat declaraţiile pentru a promova uninominalul
Sursa: jurnal.md/report.md Foto: wikipedia.org 21.03.2017 12:26
Posturile de televiziune controlate de oligarhul Vladimir Plahotniuc continuă campania de manipulare în favoarea votului uninominal. După ce au titrat că „diaspora susţine iniţiativa PD privind votul uninominal”, prezentând opiniile unor cetăţeni care nu cunoşteau de fapt despre ce iniţiativă este vorba, Publika TV, Canal 2, Canal 3 şi Prime TV au folosit imaginea maestrului Nicolae Botgros, fără acceptul său, pentru a promova proiectul PD. Mai mult, i-au trunchiat declaraţiile şi le-au prezentat aşa cum convine Partidului Democrat.

Televiziunile afiliate puterii au publicat un reportaj în care se menţiona că „mai multe personalităţi notorii din Moldova susţin ideea introducerii votului uninominal pentru alegerile parlamentare”. În reportaj sunt înserate opiniile mai multor artişti renumiţi de la noi, precum compozitorul Eugen Doga, interpreta de muzică populară Valentina Osoianu, dar şi dirijorul Orchestrei Naţionale de muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros. 

Maestrul neagă însă informaţiile difuzate de posturile de televiziune aservite lui Plahotniuc precum că el ar susţine trecerea la sistemul de vot uninominal. Artistul susţine că jurnaliştii i-au ciopârţit declaraţia şi au prezentat-o aşa cum convine partidului, informează Report.md.

Declaraţia pe care a făcut-o telefonic Nicolae Botgros este prezentată astfel: ”iniţiativa democraţilor este salutată şi de dirijorul orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros…”.

„Într-adevăr, în toate ţările civilizate, în ţările occidentale, este această procedură de a vota pe fiecare în parte. Cu părere de rău, în ţara noastră ce nu s-ar face, cum nu s-ar face de corect, vor fi încălcări”, aşa este prezentată declaraţia dirijorului orchestrei „Lăutarii”.

Artistul spune, însă, că declaraţia sa a fost montată tendenţios şi că nu ar fi declarat că susţine iniţiativa democraţilor, aşa cum este specificat în reportaj: ”Eu eram la volan când m-a sunat o doamnă şi m-a întrebat ce părere am despre votul uninominal. Mai mult, s-a prezentat de la o altă televiziune – ceva cu „Moldova” în denumire. Dacă auzeam că-i de la „Publika TV”, nu le răspundeam. Şi ei ştiu asta. I-am răspuns în felul următor: Ştiu că în multe ţări  civilizate există votul uninominal, dar se votează cinstit, normal, pe când la noi, indiferent că va fi aşa sau altfel, întotdeauna se vor frauda alegerile şi tot poporul va fi cel care va suferi, iar oamenii simpli de la ţară vor fi amăgiţi”, a precizat pentru Report.md, Nicolae Botgros. „Ei au luat numai prima parte a frazei şi au folosit-o cum le convine lor”, s-a revoltat artistul.

De asemenea, Nicolae Botgros este supărat că imaginea sa este folosită pe un panou publicitar care promovează sistemul uninominal de vot, panou publicat pe reţelele de socializare, fără să-i fi fost cerut acordul.

„Nici o vorbă nu m-au întrebat dacă pot folosi imaginea mea pe acest panou. Nici nu au pomenit de aşa ceva. Cum se poate? Mâine ne putem pomeni cu aceste panouri în toată ţara”, a mai spus Nicolae Botgros.

Report.md a încercat să ia legătura cu Oleg Cristal, editor la „Publika TV”, pentru o reacţie, dar aceasta nu a răspuns deocamdată la telefon.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI