Unul dintre intermediarii care apare în schemele prin care Dodon a primit bani prin offshore-urile din Bahamas, desemnat membru al CEC

Unul dintre intermediarii care apare în schemele prin care Dodon a primit bani prin offshore-urile din Bahamas, desemnat membru al CEC
Sursa: jurnal.md Foto: psrm.md 02.03.2017 15:22
Parlamentul l-a desemnat astăzi pe socialistul Vadim Filipov în funcţia de membru al Comisiei Electorale Centrale.  Acesta urmează să-i ia locul lui Maxim Lebedinschi, care a părăsit CEC-ul pentru funcţia de consilier al preşedintelui Igor Dodon.

În continuare, dosarul lui Filipov va fi examinat de SIS, iar ulterior Parlamentul urmează să ia decizia de confirmare a acestuia în funcţia de membru al CEC.

Filipov este de profesie jurist şi deţine şi fotoliul de consilier municipal. Numele acestuia apare într-o investigaţie RISE privind schemele prin care Igor Dodon a primit bani prin offshore-uri din Bahamas.

Vadim Filipov este sponsor de partid şi unul dintre intermediarii care „a împrumutat” 500 de mii de lei din banii veniţi din offshore pe contul firmei Exclusiv Media SRL, proprietatea deputatului Corneliu Furculiţă, omul de încredere, oficial, al lui Igor Dodon. La ultimele alegeri parlamentare, Filipov a donat partidului 228.300 lei. 

Totodată, Pavel Filipov este reprezentantul PSRM în instanţă în procesul intentat împotriva reporterilor RISE.

Potrivit investigaţiei, socialiştii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federaţia Rusă şi creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depăşeşte cu mult bugetul Partidului Socialiştilor de la alegerile locale din 2015.

Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidenţiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI