„Oamenii sunt supăraţi pe traseişti pentru că ei au votat pentru altceva, nu pentru ca aceştia să se arunce în braţele PD. Un partid care declară că este preocupat de responsabilizarea deputaţilor şi de faptul că anumiţi deputaţi şi-au trădat electoratul, nu ar trebui să-i prindă în braţe, de aici ar începe adevărata luptă cu traseismul şi cu deputaţii care şi-au trădat electoratul. Asta denotă care este adevăratul scop al PD”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinta PAS a adăugat că, în situaţia actuală când justiţia este controlată de PD, asta ar însemna că acest partid va decide de fapt cine 

„Prevederile legii sunt foarte evazive, nu vedem acolo o procedură clară cum un membru al Parlamentului poate fi retras. Cineva trebuie să determine dacă deputatul şi-a făcut sau nu treaba bine. Acest deputat trebuie să meargă în instanţă. Am văzut că în cazul Referendumului iniţiat împotriva primarului capitalei cum anumiţi judecători au primit ordin să nu dea curs acestei iniţiative. În situaţia în care nu avem o justiţie independentă, cum putem să avem încredere în judecători controlaţi de un partid politic. Asta înseamnă că acest partid, care îi îmbrăţişează pe traseişti, va decide cine rămâne în Parlament”, a menţionat liderul PAS, Maia Sandu.

„Sunt pentru schimbarea totală a clasei politice. Toţi cei care stau astăzi în Parlament şi distrug credibilitatea oamenilor în statul Republica Moldova trebuie nu doar să dispară din peisajul politic, dar trebuie să ajungă pe banca acuzaţilor”, a mai spus Maia Sandu.