„Uitaţi-vă la Plahotniuc. A lansat această iniţiativă, nici măcar nimeni nu ştie cum arată proiectul lui de lege. Toată republica este împânzită cu bilboarduri, pe banii cui oare dacă nu ai cetăţenilor? Toată lumea e intoxicată zilnic de de posturile lui de televiziune cu această inepţie numită sistem uninominal la care uitaţi-vă că renunţă România, renunţă Georgia. De ce n-ar veni Plahotniuc la o conferinţă de presă, la un forum, de ce n-ar veni la o emisiune să vorbească despre uninominal? Poate că este cazul pe această cale să-i fac o invitaţie. Să vină la oricare post de televiziune, măcar şi ale lui, sau la un post de televiune liber, să vină să polemizăm, să vadă oamenii din prima sursă care-i sunt intenţiile”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aşa că, Plahotniuc, eşti binevenit, eu te aştept pe orice platou de televiziune să discutăm. Aşa cum i-am propus să vină în campania electorală la prezidenţiale, când l-am invitat să participe, să-şi strângă semnături, aşa cum a făcut Platforma Demnitate şi Adevăr, să concurăm public, să mergem în faţa cetăţenilor, nu neapărat cu bodyguarzi. Dacă se teme, să vină şi cu bodyguarzi. Dar într-un platou de televiziune ar fi cazul acum să vină să-şi prezinte proiectul său «salvator»”, a menţionat liderul PPDA.

Totodată, Andrei Năstase a reiterat că iniţiativa lui Vladimir Plahotniuc este o „cacealma” şi o încercare de a induce în eroare opinia publică, în spatele acesteia ascunzându-se, de fapt, o înţelegere între Plahotniuc şi Dodon.

„Acest sistem propus de Plahotniuc face ca la următoarele alegeri să nu conteze majoritatea în RM. S-ar putea ca un număr de 20-30 la sută din populaţie să ia decizia pentru diaspora noastră, jumătate aflată în Est, jumătate în Vest. S-ar putea ca diaspora să fie nesocotită. Sunt foarte multe lucruri care defavorizează cetăţeanul”, a mai adăugat Andrei Năstase.