„Partidul Democrat din Republica Moldova oferă sfaturi pentru PSD-ul de la Bucureşti privind manipularea în mass-media şi încălcarea legilor. Ei vorbesc asemănător despre duşmani, care ar fi îndemnat să iasă oamenii în stradă, şi la fel mint protestatarii. După ce conducerea României a retras ordonanţa, s-a aflat că Ministerul Justiţiei a realizat un proiect de lege identic cu iniţiativa legislativă votată de Guvern. Acest joc este în stilul PD şi PSD. „Democraţii” din Moldova fac de mult timp astfel de trucuri: modifică Constituţia, retrag partidele din cursele electorale şi schimbă sistemul electoral. Şi fac acest lucru, având la dispoziţie două proiecte privind modificarea legislaţiei electorale. Unul din proiecte îl vor anula în cazul în care vor renaşte protestele. Acum este greu de spus cine sunt profesorii – Plahotniuc, Candu, Filip sau Ponta şi Dragnea. Este sigur un lucru: ei nu acţionează concertat”, a declarat Renato Usatîi.

Totodată, Renato Usatîi a menţionat că PD şi PSD-ul din România au devenit parteneri, semnând o înţelegere care stabileşte condiţiile de colaborare: „Se ştie de mult că personajele enumerate se cunosc foarte bine. Zilele trecute, televiziunile controlate de PSD au prezentat aceleiaşi informaţii ca şi televiziunile lui Plahotniuc. Nu este nimic deosebit, complicii se ajută reciproc. Şi Plahotniuc, şi PD sunt partenerii corupţilor din PSD. Între aceste partide este semnată o înţelegere privind colaborarea reciprocă. Plahotniuc are doar părere bune despre corupţii români”.

„Atât PD, cât şi PSD sunt partide de hoţi. Ei au jefuit oamenii, au luat decizii în umbră, au votat proiecte pe timp de noapte, şi încearcă să scape de pedeapsă pe membrii de partide. Reprezentanţii acestor formaţiuni consideră că legea există pentru toţi, nu însă şi pentru ei”, a mai spus Usatîi.