VIDEO

Moldovenii, alături de protestatarii din România: La Chişinău va avea loc un nou Marş al Solidarităţii

Moldovenii, alături de protestatarii din România: La Chişinău va avea loc un nou Marş al Solidarităţii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.02.2017 17:00
18:05
Update

Susţinătorii Marşului Solidarităţii, lângă monumentul lui Ştefan cel Mare: „Să vă fie frică, poporul se ridică!”

Moldovenii care s-au alăturat Marşului Solidarităţii au ajuns la monumentul lui Ştefan cel Mare.Protestatarii scandează: „Voi daţi afară tinerii din ţară!”, „Plahotniuc-Dodon, la tomberon!”, „Să vă fie frică, poporul se ridică!”, „Bravo, România”, „Jurnal, nu ceda noi, vom fi de partea ta!”.
 


„Să ne ţinem alături, solidari şi împreună vom reuşi. Să învăţăm această lecţie de demnitate. A fost un Congres Extraordinar frumos, care s-a terminat cu acest marş de solidarizare cu România. De acum încolo Platforma DA va avea un cuvânt greu de spus atât acasă, cât şi peste hotare”, a declarat Andrei Năstase, la finalul marşului.

 
 

17:36
Update

Manifestanţii protestează la Ambasada României: „Ar trebui să luăm o lecţie şi să procedăm exact ca societatea română”

Zeci de protestatari cu drapele şi pancarte au ajuns în faţa Ambasadei României.

„În momentul în care am ajuns la Ambasada României, am aflat că ordonanţa de moficarea a Codului Penal a fost abrogată”, a declarat Andrei Năstase, la care protestatarii au început să strige „Victorie!”.

Manifestanţii continuau să scandeze „Bravo, România. PSD la puşcărie!”, „Această guvernare la închisoare!”, „Hoţii sunt în Parlament!”, „Jos guvernele nocturne!”.„Ar trebui să luăm o lecţie şi să procedăm exact ca societatea română. Să uităm ce ne dezbină şi să luptăm cu regimul criminal. Platforma DA, Consiliul Marii Adunări Naţionale sunt alături de fraţii noştri din România. Protestele nu se vor opri odată cu abrogarea ordonanţei criminale. Să fim solidari, uniţi şi împreună vom învinge”, a mai spus preşedintele PPDA.

Protestatarii s-au îndreptat spre monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

17:18
Update

Marşul Solidarităţii: Manifestanţii au protestat la unul dintre hotelurile oligarhului Plahotniuc; Oamenii scandează „PD şi PSD - aceeaşi mafie”

Moldovenii s-au solidarizat cu manifestanţii din România şi au ieşit în stradă pentru a cere dreptate. Reprezentanţii şi simpatizanţii Platformei Demnitate şi Adevăr au protestat la hotelul Nobil, care aparţine oligarhul Plahotniuc, scandând: „PD şi PSD aceeaşi mafie!”, „Drag ne-ai fi la puşcărie!”, „În democraţie hoţii stau la puşcărie!”.

Ulterior, aceştia s-au îndreptat către Ambasada României, strigând „Jos dictatura!”, „Nu staţi acasă dacă vă pasă”, „Noi suntem poporul!”, „Jos regimul criminal!”.


 

O nouă acţiune de solidaritate cu românii va avea loc astăzi la Chişinău, începând cu ora 17:00. Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, anunţă că decizia de organizare a marşului în susţinerea spiritului protestatar al românilor a fost luată în cadrul celui de-al II-lea Congres Extraordinar al partidului.

„Potrivit deciziei unanim adoptate de Congresul Platformei Demnitate şi Adevăr, cu participarea Consiliului Marii Adunări Naţionale, a membrilor şi simpatizanţilor Platformei DA, astăzi, la 17.00, vom porni într-un marş de solidaritate cu societatea civilă protestatară din România, având următorul itinerar: Filarmonica Naţională - Ambasada României - Monumentul lui Ştefan cel Mare”, a anunţat preşedintele Platformei DA, pe pagina sa de Facebook.„Simpatizanţii şi membrii Platformei, dar şi ai întregii societăţi civile, sunt bineveniţi să participe la eveniment”, a mai spus Andrei Năstase.

Precizăm că România protestează de o săptămână practic non-stop, acestea fiind cele mai mari proteste de la revoluţie. Şi asta după ce Guvernul a adoptat, la ceas de seară, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codulurilor penale astfel încât zeci de penali de la guvernare să scape de dosare şi de răspundere. Mai mult, Guvernul PSD a intrat în istoria „democraţiei” româneşti şi prin publicarea la miez de noapte a ordonanţei, la doar câteva ore după aprobare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI