Şeful Guvernului de la Bucureşti a declarat cu puţin timp în urmă că ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată mâine în cadrul şedinţiei Executivului.

Anunţul vine după ce în România se protestează deja de cinci zile consecutiv. Sute de mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti, dar şi în oraşe din toată ţara, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de modificările de care ar putea beneficia mai mulţi politicieni de la Bucureşti cercetaţi pentru corupţie.

​„Am ascultat şi am văzut şi auzit în aceste zile foarte multe opinii. Multe din partea colegilor de partid din care fac parte de 20 de ani, din coaliţia guvernamentală, colegi de politică. Am auzit vocea străzii. Vă spun decizia mea ca prim-ministru. Nu vreau să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Ca prim-ministru am luat după aceste zile câteva decizii. Mâine vom face în regim de urgenţă o sedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. Folosesc termenul „abrogare” folosit de către Administraţia Prezidenţială”, a declarat Sorin Grindeanu.

„O să demarez rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, ca după un dialog pe care sper să îl am în scurt timp, să trimitem proiect de lege în parlament pentru punerea in acord a deciziei CCR cu cadrul legal. Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele”, a mai spus premierul român.