Anunţul vine după ce în România se protestează deja de cinci zile consecutiv. Sute de mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti, dar şi în oraşe din toată ţara, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de modificările de care ar putea beneficia mai mulţi politicieni de la Bucureşti cercetaţi pentru corupţie.

„Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliţie şi cu premierul pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus'', a spus el pentru DCNews.

El a adăugat că va propune o soluţie de stingere a conflictului. „O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă'', a adăugat acesta.

Peste 100.000 de oameni s-au aflat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a patra zi consecutiv de proteste faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale. Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi îndemnuri pentru continuarea protestelor, iar la ora 22.00 mulţimea a cântat imnul naţional. Astăzi mii de părinţi au venit cu copiii în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a-şi arăta nemulţumirile.

Duminică, la „cel mai mare protest împotriva ordonanţelor de urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului de la Bucureşti sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20:00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”.