Andrei Năstase: Plahotniuc şi Harunjen nu au înţeles că societatea noastră nu e atât de naivă să se mulţumească cu anchetări şi arestări spectaculoase

Andrei Năstase: Plahotniuc şi Harunjen nu au înţeles că societatea noastră nu e atât de naivă să se mulţumească cu anchetări şi arestări spectaculoase
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.02.2017 12:36
„Procurorul general nu doar confundă importante instituţii de drept penal, el tratează societatea cu un cinism însuşit de la cel care l-a desemnat şi beneficiază de serviciile sale criminale”. Astfel a comentat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, declaraţiile lui Eduard Harunjen potrivit cărora Ilan Shor şi-a răscumpărat vina datorită denunţului făcut împotriva lui Vladimir Filat.

„Ceea ce se pare nu a înţeles nici coordonatorul, nici procurorul coordonat este faptul că societatea noastră nu e atât de naivă să se mulţumească cu anchetări, reţineri, arestări, condamnări spectaculoase ale oponenţilor politici sau ale complicilor penali ai lui Plahotniuc. Nici măcar toxica lui persoană nu este preocuparea noastră ostentativă”, a declarat Andrei Năstase pe contul său de Facebook.

„Sunt sigur, la fel ca şi mine, societatea noastră nu de vedetă e preocupată. Mai întâi de toate ne preocupă recuperarea miliardelor furate, oprirea furturilor şi atacurilor raider asupra instituţiilor economice şi financiare de stat şi private, de eliberarea din captivitate a instituţiilor de drept, de reglementare şi de presă, de un trai decent cu destule locuri de munca bine plătite, cu servicii medicale şi educaţie accesibile şi eficiente”, a adăugat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Procurorul general Eduard Harunjen a precizat, într-un interviu pentru Newsmaker, primarul de Orhei Ilan Shor, care a recunoscut că a oferit mită, scapă de pedeapsă datorită autodenunţului făcut împotriva premierului Vladimir Filat.

„Shor şi-a răscumpărat vina pentru că a oferit mită prin faptul că a scris acel autodenunţ. În ceea ce priveşte celelalte cazuri, este tactica investigaţiei. Totul decurge conform planului nostru, în tot ceea ce facem, există un lanţ logic”, a declarat Harunjen. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI