Harunjen: Shor şi-a răscumpărat vina prin autodenunţul făcut împotriva lui Filat

Harunjen: Shor şi-a răscumpărat vina prin autodenunţul făcut împotriva lui Filat
Sursa: jurnal.md Foto: adevarul.ro 27.02.2017 18:52
Controversatul primar de Orhei, Ilan Shor, care a recunoscut că a oferit mită, scapă de pedeapsă datorită autodenunţului făcut împotriva premierului Vladimir Filat, afirmă procurorul general Eduard Harunjen.

„Shor şi-a răscumpărat vina pentru că a oferit mită prin faptul că a scris acel autodenunţ. În ceea ce priveşte celelalte cazuri, este tactica investigaţiei. Totul decurge conform planului nostru, în tot ceea ce facem, există un lanţ logic”, a declarat Harunjen într-un interviu pentru Newsmaker.

Procurorul general a negat faptul că lui Vladimir Filat şi lui Veaceslav Platon le sunt îngrădite drepturile la un proces de judecată echitabil, aşa cum au constatat experţii de la Amnesty International. Harunjen afirmă că mass-media s-ar face vinovată de lansarea acestor informaţii în spaţiul public. 

Amintim că Vladimir Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut pe 15 octombrie 2015 în urma unui autodenunţ făcut de Ilan Shor. Pe 27 iunie d Filat a fost condamnat  la nouă ani de închisoarepentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Vlad Filat pledează nevinovat.  

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI