Maia Sandu: „Regimul Plahotniuc-Dodon continuă să submineze instituţiile statului şi să ne discrediteze pe plan extern”

Maia Sandu: „Regimul Plahotniuc-Dodon continuă să submineze instituţiile statului şi să ne discrediteze pe plan extern”
Sursa: jurnal.md Foto: facebook 26.02.2017 17:24
Corespondenţa lui Igor Dodon cu ambasadorii SUA şi României demonstrează cât de dăunătoare pot fi ignoranţa şi aroganţa acestuia pentru interesele naţionale ale Republicii Moldova, afirmă liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.
 
O ţară mică precum a noastră poate să-şi promoveze interesele la nivel regional şi internaţional printr-o politică externă înţeleaptă, nu prin afişarea frustrărilor personale şi a lipsei de respect în raport cu partenerii ţării. Pe lângă toate, a privat militarii moldoveni de posibilitatea de a participa la instruiri. Regimul Plahotniuc-Dodon continuă să submineze instituţiile statului şi să ne discrediteze pe plan extern", a comentat Maia Sandu, pe pagina de facebook.

Reacţia preşedintei PAS vine  după ce în presă au fost făcute publice scrisorile semnate de Daniel Ioniţă şi James D. Pettit în care diplomaţii îi cer explicaţii lui Igor Dodon privind blocarea la începutul lunii februarie a participării militarilor moldoveni la o misiune comună cu NATO, în România, fără a-i informa.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI