Ion Sturza, despre numirea lui Vasile Botnari la Moldovagaz: „Dodon a negociat această funcţie la Moscova; Aşa a plătit nişte poliţe mai vechi”

Ion Sturza, despre numirea lui Vasile Botnari la Moldovagaz: „Dodon a negociat această funcţie la Moscova; Aşa a plătit nişte poliţe mai vechi”
Sursa: jurnal.md Foto: gov.md 25.02.2017 15:42
Omul de afaceri Ion Sturza a declarat că deţine informaţii veridice că Igor Dodon ar fi negociat la Moscova funcţia de director la MoldovaGaz pentru Vasile Botnari, care este om apropiat oligarhului Vladimir Plahotniuc. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune PRO TV.

„Vasile Botnari este un om de încredere totală al lui Vladimir Plahotniuc. El este în cercul intim al acestuia. Eu nu aş specula despre sume, pot să vă spun că această companie este râvnită de foarte multă lume. A fost o decizie la cel mai înalt nivel”, a declarat Ion Sturza.

În acest context, Ion Sturza a menţionat că „desemnarea lui Botnari este ca un măr fierbinte pentru PDM”.

„Cât priveşte Dodon, a plătit nişte poliţe mai vechi. Se mai întâmplă că se mai ceartă prietenii pe la televiziuni”, a adăugat omul de afaceri.

Precizăm că pe 9 februarie curent, a avut loc şedinţa Consiliului de observatori ai SA „Moldovagaz”, în cadrul căreia au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante ce ţin de activitatea întreprinderii, printre care aprobarea noii componenţe ai Consiliului de administrare. Prin votul unanim al acţionarilor, preşedinte al Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz” a fost ales Vasile Botnari.

Despre faptul că Botnari va fi pus director la Moldovagaz au anunţat liderii PPDA acum o săptămână, în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că, la Moscova, Dodon a promovat interesele oligarhului Vladimir Plahotniuc, făcând lobby pentru candidatura ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, la funcţia de director al companiei Moldovagaz.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI