„Dodon şi-a pus sufletul pe tava şi l-a închinat stăpânului suprem de la Kremlin, crezând că astfel îşi va creşte popularitatea. Realitatea e că nu a reuşit. Deja şi în presa rusă apare ca şi un preşedinte decorativ. Ce diplomat îşi închină ţara la picioarele unui regim care ne a ţinut zeci de ani în robie. Asta nu înseamnă relaţii diplomatice, dar însemnă să îţi vinzi ţara. Faptele lui nesăbuite creează dezbinare în ţară, instigă la ură”, a declarat Deliu.

Totodată, deputatul PLDM a venit cu un sfat către Dodon şi către cei de la guvernare: „Îi recomand domnului Dodon şi celor de la guvernare să urmărească cu atenţie sporită evenimentele din Romania privind legea amnistiei şi Ordonanţa de Urgenţă adoptată în stil moldovenesc pe la miezul nopţii. Mai mult, să atragă atenţia la discursul preşedintelui Iohannis din plenul forumului legislativ în legătură cu  aceste acţiuni ale Guvernului şi a partidului care şi-a asumat guvernarea. Să vadă ce înseamnă să ai propria viziune, să nu-ţi pese de cine vine la guvernare, atâta timp cât îţi cunoşti foarte bine atribuţiile, nu eşti şantajabil şi poţi să-ţi expui punctul de vedere în faţa întregii ţări, fără frică, fără instrucţiunile de rigoare. Bandiţii nu sunt favorizaţi ca la noi, poporul îi lasă pe mâna justiţiei. Asta ar trebui s-o facă şi preşedintele Dodon”. 

„Chiar dacă puterea actuală neagă orice implicare în ascensiunea lui Dodon, se vede de la o poştă ca sunt în tandem. Trebuie să fie unul rău şi altul erou. Eroul încearcă să ne inducă ideea că stă pază la hotarele ţării, dojenindu-l subtil pe cel ce încearcă să scoată ţara din orânduiala ei actuală. Pe cine vreţi să minţiţi? Pe europeni? Îi speriaţi cu ruşii ca să vă dea în continuare bani? Mimaţi garantul vectorului european ca Vestul să vă finanţeze în continuare? Aşa cum Putin l-a deconspirat pe Dodon, spunându-i în faţă că ştie foarte bine care sunt atribuţiile preşedintelui şi în ce condiţii ar putea fi anulat Acordul de Asociere cu UE, aşa şi europenii îşi vor da bine seama de jocurile găunoase pe care aveţi tupeul să le scoateţi şi în afara ţării”, a mai menţionat Tudor Deliu.