Andrei Năstase: Schimbarea sistemului electoral - un pericol pentru societate

Andrei Năstase: Schimbarea sistemului electoral - un pericol pentru societate
Sursa: jurnal.md/IPN Foto: jurnal.md 17.02.2017 08:41
Intenţia guvernării de a schimba sistemul electoral este dirijată de interesul de a se menţine cu orice preţ la putere. Declaraţia a fost făcută de către liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Important”, la postul de televiziune TVC 21.

„Această modificare, de a introduce sistemul electoral mixt, nu se va face în interesul cetăţeanului, dar în interesul clasei politice discreditate. La viitoarele alegeri parlamentare PD nu mai are şanse să revină la guvernare. Sistemul uninominal ar permite însă ca Plahotniuc şi oamenii săi să rămână la guvernare”, a spus Năstase .

Potrivit preşedintelui PPDA, schimbarea sistemului electoral prezintă un risc pentru societate, iar riscul de a fi votat până la alegerile parlamentare din 2018 este la fel de mare ca şi riscul votării Legii ce ţine de legalizarea capitalurilor şi amnistia fiscală.

„Oamenii s-au săturat de această guvernare care i-a adus la sapă de lemn. Alegerile parlamentare rămân unica şansă pentru cetăţenii noştri de a schimba acest regim”, a argumentat politicianul.

Andrei Năstase a declarat că mizează pe susţinerea cetăţenilor, dar şi a organismelor internaţionale, pentru a nu admite schimbarea sistemului electoral. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI