„Nu încercaţi să scoateţi compătimire şi lacrimi din moldoveni. Nu inventaţi scenarii apocaliptice şi conspiraţii. Dacă şi s-au implicat „servicii” în situaţia dramatică din ianuarie 2016, au fost cele care v-au sprijinit să puneţi mana pe toată puterea în Moldova. Nu mă siliţi să dau detalii şi nume, mai sunt unii în funcţii... Alţii şi-au „cerut iertare”. Pentru unii mirosul „pumnului în bot” de la „negocieri” a dispărut demult. Doar ciolanul a rămas... Ce este adevărat: prin şantaj şi corupere aţi reuşit să îi convingeţi pe unii „parteneri de dezvoltare” de pericolul tancurilor ruseşti. Un argument penibil care, în timp, s-a dovedit că nu stă în picioare”, a declarat Sturza pe contul său de Facebook.

Fostul premier îi aminteşte preşedintelui Parlamentului că anume actuala guvernare i-a pus preşedinţia pe tavă lui Igor Dodon.

„Astăzi, cu concursul domniilor voastre, reprezentantul ţarului a ocupat „democratic” tronul Moldovei, erodând şi puţinul din speranţa moldovenilor de a fi un stat cu adevărat civilizat, european. Operaţiunea de „reconfigurare” prin aceleaşi metode, de corupere şi şantaj a Parlamentului, a lipsit de minima lor legitimitate guvernanţii Moldovei. Reuşiţi să daţi salarii şi pensii? Din datorii? Din pomana „partenerilor” speriaţi că la hotarele lor poate să apară o nouă zonă de instabilitate? Ştiţi foarte bine şi trebuie să o spuneţi şi moldovenilor: ajutorul financiar acordat astăzi de europeni şi români nu mai este un element de dezvoltare. Este în exclusivitate o operaţiune de securitate la hotarele estice”, a spus Ion Sturza.

„Bună logică: nu sunteţi „cei mai iubiţi dintre pământeni” pentru că aţi salvat ţara de dispariţie! Nu, domnule Candu! Moldova va „dispare” natural, prin depopulare. Şi fiţi liniştiţi, cetăţenii vă vor vota, dar cu picioarele, plecând din ţară, în disperare. Însă mai aveţi timp să deveniţi „cel mai iubit dintre pământeni”. Sunteţi un om tânăr, cultivat, sper bine intentionat. Un lucru simplu trebuie să-l faceţi: vorba Domnului, să vă lăsaţi de satana”, a conchis fostul premier.