Sunt declaraţiile preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi au fost făcute aseară la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Acest individ are cetăţenii Republicii Moldova de proşti. Poate o să înţeleagă într-o bună zi şi va renunţa la asemenea mijloace ticăloase care, poate acţionează o perioadă, dar apoi vine timpul în care trebuie să răspundă faţă de cetăţeni. Era vara şi mă uitam la televizor cum acest individ s-a întors de la Bruxelles unde a promovat această lege. La toate televiziunile lui se spunea despre asta. Atunci a fost prezentată şi o întâlnire cu Dan Cristian Preda, un mare prieten al RM care i-a spus: „pleacă, domnule, din politică, lasă ţara ceea în pace”. El a venit aici şi a spus că domnul Preda împărtăşeşte ideea luptei cu propaganda rusească. La cinci minute distanţă, pentru că atât a durat publicitatea dintre ştirile la canalele lui Plahotniuc, a urmat acel film celebru de propagandă a lui Putin”, a declarat Andrei Năstase.

În opinia preşedintelui Platformei DA, această lege va avea efectul zero în momentul în care Rusia va ratifica Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

„El vine acum şi ne vorbeşte de anticorupţie, el fiind cel mai mare corupt din această ţară. Tot el vine cu legea antipropagandă, care nu aduce absolut nimic. Dacă specialiştii o analizează, vor vedea că momentul în care Rusia semnează convenţia privind televiziunea transfrontalieră nu se întâmplă absolut nimic. Nimeni nu ştie până când e contractul cu Pervâi Canal. Este o fumigenă în spatele căreia se ascunde un nou episod cu acuzaţiile de crimă gravă împotriva lui Plahotniuc. Cei care îşi doresc cu adevărat contracararea cu adevărat a propagandei chiar sunt nişte oameni foarte bine informaţi.  În momentul de faţă avem mai multe tipuri de propagandă, cea oligarhică, cea locală care nu ştiu dacă nu este la fel de periculoasă ca şi cea externă. El o camuflează, o să scoată în faţă tot felul de fumigene, tot felul de emisiuni informative. Dar ce facem cu filmele care promovează propaganda mai mult decât nişte ştiri”, a accentuat Andrei Năstase.

Lansarea în exterior a investigaţiilor pe numele lui Plahotniuc demonstrează că jocurile duble ale acestuia între Est şi Vest nu mai au niciun efect, a adăugat liderul Platformei DA.

„Sunt tot mai multe semnale că acest individ săvârşeşte infracţiuni şi în Est, şi în Vest. Este supus urmării penale şi în Est, şi în Vest. Jocul lui dublu cu Estul şi Vestul se pare că nu mai merge. Dacă acest coordonator al unui stat cum este RM ajunge să se întâlnească în SUA cu un congressman întâlnit pe holurile Congresului, deci nu mai merge. Sau jocurile cu Rusia. Uitaţi-vă la jocurile cu preşedinţia sau la instalarea lui Botnari la Moldovagaz sau împărţeala ambasadorilor cu Dodon. Sunt lucruri mai mult decât evident. Plahotniuc face jocuri duble şi cu Estul şi cu Vestul pentru a-şi păstra averile dobândite ilicit de la cetăţeni, pentru a-şi păstra miliardul, libertatea, puterea”, a mai spus Andrei Năstase.