„Platforma DA este un partid tânăr, emergent, antioligarhic, proeuropean, cu oameni necompromişi, determinaţi să lupte pentru a scoate din captivitate ţara, a prelua puterea şi a redresa situaţia politică şi economico-socială în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul întâlnirii.

„Noi avem regulat întâlniri cu reprezentanţii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, pentru a le oferi un punct de vedere alternativ faţă de poziţia oficială asupra realităţilor din ţară”, a adăugat Alexandru Slusari, menţionând că toate cazurile de intimidare şi cele de persecuţie ale activiştilor civici sunt documentate într-un memoriu, pus la dispoziţia celor interesaţi.

Discuţiile s-au axat şi pe subiecte precum pericolul iminent de instaurare a unui regim autoritar în Republica Moldova, schimbarea sistemului de vot în favoarea unei grupări oligarhice, „circul” geopolitic animat de binomul Plahotniuc-Dodon, tergiversarea investigaţiei furtului miliardului şi a publicării Raportului Kroll 2, necesitatea creării unui pol puternic antioligarhic şi acordul de colaborare încheiat între Platforma DA şi PAS.

„Climatul de încredere a cetăţenilor faţă de instituţiile statale este grav deteriorat, iar libertăţile fundamentale precum cea de expresie, de formare a opiniei, de liberă circulaţie etc., sunt încălcate grav”, a menţionat Chiril Moţpan.

Exodul populaţiei a fost o altă problemă abordată în cadrul întâlnirii.

„Nu există nicio familie în Republica Moldova, care nu ar fi fost afectată de despărţirea de cineva drag, nevoit să plece peste hotare pentru a asigura o viaţă decentă familiei sale”, a spus Inga Grigoriu, precizând că remitenţele continuă să fie una din principalele surse de supravieţuire a cetăţenilor moldoveni.

Membrii Platformei DA spun că oficialul a declarat că este interesat de o continuă colaborare cu Platforma DA, inclusiv în aspectul creării unor condiţii favorabile pentru cooperarea Republicii Moldova cu Israel în diverse domenii.