1). Inga Grigoriu

A apărut în prim planul opiniei publice pe fonul amplelor mişcări de protest legate de furtul miliardului din sistemul bancar în 2015. Ulterior, odată cu apariţia Platformei „Demnitate şi Adevăr (pe fonul acelor proteste), a devenit unul dintre cei mai activi reprezentanţi ai acestei formaţiuni politice. Unii experţi îi prezic o carieră politică de succes. Rămâne să vedem dacă va confirma.

2). Elena Griţco

A venit în politică în 2014, aderând la echipa lui Renato Usatâi. În anii următori a dovedit calităţi remarcabile de politician, ceea ce a contribuit la avansarea ei în funcţia de vicepreşedintă a „Partidului Nostru”. Are ţinută publică, un bun discurs şi ambiţii sănătoase. Toate acestea o pot ajuta să facă o carieră politică de succes.

3). Marina Tauber

Este unul din cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai Partidului Şor. Este activă atât în ţară, cât şi promovând mesajele partidului şi ale liderului acestuia peste hotare. E ambiţioasă şi a dovedit prin acţiuni concrete că ştie să-şi stabilească corect scopurile, dar şi să le atingă. Sunt calităţi deloc de neglijat în politica moldovenească.

4). Inna Şupac

Are o bogată experienţă atât ca politician, cât şi ca deputat. Conduce în prezent fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, iar mulţi o consideră unul din reperele acestei formaţiuni. Nu este exclus că Inna Şupac încă va atinge noi culmi în cariera sa politică.

5). Marina Radvan

A apărut în vizorul opiniei publice în 2014, atunci când a devenit deputat pe listele Partidului Socialiştilor. A reuşit destul de rapid „tranziţia” spre viaţa politică, adaptându-se perfect şi activităţii legislative. Are ţinută publică, un mod inedit de a gândi, îşi poate exprima concis gândurile şi ştie să-şi stabilească priorităţile. Toate acestea sunt suficiente pentru a-i prezice o carieră politică frumoasă în continuare.

6). Alina Zotea

A devenit deputat în 2015, dar a reuşit deja să convingă că ştie „cu ce se mănâncă” politica moldovenească. A învăţat multe din mers, iar aceasta a ajutat-o să ajungă unul din fruntaşii Partidului Liberal. Întrebarea este: A reuşit oare Alina Zotea tot ce putea reuşi în politică sau surprizele încă urmează?

7). Nina Cereteu

A intrat în politică în 2014, dar marea lovitură a dat-o în 2015 când a devenit primar de Drochia. În prezent este considerată unul din pilonii electorali ai „Partidului Nostru” şi nu este exclus că va fi unul din jucătorii politici ce vor impresiona în următoarele alegeri parlamentare.

8). Alina Şargu

Este purtătorul de cuvânt al Partidului Şor şi depune o muncă titanică în vederea promovării acestuia. Există opinia că, dacă acest partid e vizibil, atunci în mare parte acesta e meritul ei. La următoarele alegeri parlamentare, urmează să vedem dacă se va decide să facă pasul din politica pe linie de partid în marea politică.

9). Anastasia Cojocari

E considerată steaua în devenire a Partidului Liberal Democrat din Moldova, iar protestele împotriva sistemului electoral mixt i-au permis să iasă în evidenţă şi să dovedească că are un enorm potenţial politic ce poate fi valorificat. Rămâne să vedem dacă va reuşi acest lucru.


10). Cristina Bujor

Este purtătoarea de cuvânt a Partidului „Acţiune şi Solidaritate”. Deşi nu prea iese în prim plan, rarele sale apariţii publice permit de concluzionat că are potenţial suficient pentru a face o carieră politică de succes. Dar, deocamdată nu e clar dacă-şi doreşte acest lucru.