Rusia îl înlocuieşte pe Muhametşin şi trimite un alt şef al misiunii diplomatice la Chişinău - pe fostul ambasador rus în Congo

Rusia îl înlocuieşte pe Muhametşin şi trimite un alt şef al misiunii diplomatice la Chişinău - pe fostul ambasador rus în Congo
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 26.12.2017 13:20
Federaţia Rusă va trimite un alt ambasador la Chişinău. Este vorba despre Oleg Vasneţov, în vârstă de 64 de ani, diplomat din cadrul ministerului de Externe al Rusiei şi fost ambasador al Rusiei în Congo, în perioada 2003-2008.

Acesta urmează să îl înlocuiască începând cu anul viitor pe actualul ambasador, Farit Muhametşin, care a condus misiunea diplomatică a Rusiei în RM din aprilie 2012.

Potrivit kommersant.ru, deşi schimbarea este una planificată, reieşind din faptul că Muhametşin împlineşte în ianuarie 71 de ani, limita de vârstă pentru funcţionarii de stat, aceasta totuşi are loc în contextul „înrăutăţirii” relaţiilor dintre ţări.

Amintim că, săptămâna trecută, Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, a fost rechemat pe o perioadă nedeterminată. Despre aceasta a anunţat Ministerul de Externe de la Chişinău, care a justificat decizia pentru faptul că diplomatul nu a luat atitudine în cazul „hărţuirii oamenilor politici” din Republica Moldova.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI