În faţa deputaţilor a venit Maxim Lebedinschi, consilierul juridic al lui Igor Dodon, care a vociferat argumentele de refuz al Preşedinţiei.

Unii deputaţi din opoziţie s-au arătat indignaţi de faptul că însuşi proiectul a fost introdus pe ordinea de zi pe ultima sută de metri, iar alţii cred că acesta trebuia mai întâi expertizat de instituţiile internaţionale. 

În final, votul pentru acest proiect de lege a fost confirmat cu ajutorul a 59 de deputaţi. 

Menţionăm că şi acum două săptămâni iniţiativa Partidului Democrat de modificare a Codului Audiovizualului, care spune că astfel ar vrea să combată propaganda rusească, a provocat critici aprinse în condiţiile în care chiar şeful PD, Vladimir Plahotniuc, retransmite în Republica Moldova un post de la Moscova.

Documentele stipulează că pentru a securiza spaţiul informaţional al statului radiodifuzorilor li se va permite transmisia programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic doar din statele care sunt membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi din statele care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Întâmplător sau nu, examinarea şi votarea iniţiativei au fost propuse în ziua în care presa de la Moscova a scris despre faptul că Plahotniuc este cercetat penal în Rusia pentru omor şi tentativă de omor. Serviciul de presă al PD a calificat atunci acţiunile structurilor de anchetă de la Moscova drept un act de hărţuire şi persecuţie politică.