Moderatorul emisiunii, Val Butnaru, i-a întrebat pe liderii celor două partide care le va fi strategia în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare în contextul în care majoritatea cetăţenilor este dezamăgită de clasa politică.

„Acceptarea celor două partide în familia PPE este un avans de încredere şi un imbold pentru viitorii alegători de a chibzui foarte bine la viitorul dvs politic. Am această impresie că lumea se gândeşte unde să investească creditele lor de încredere, iar PAS şi Platforma DA sunt aceste partide. Dacă ne gândim bine la trecutul nu prea îndepărtat, la exemplele pe care le-am avut, la speranţele care apăreau la orizont şi oamenii se bucurau că în sfârşit a apărut cineva şi trebuie să mergem cu ei, practic de fiecare dată am avut doar deziluzii, doar dezamăgiri. Cum credeţi ce va fi de data asta, ce trebuie să le propuneţi oamenilor ca ei să fie siguri că de data asta nu vor mai suferi deziluziile de altă dată?”, a întrebat Val Butnaru.

„Aveţi dreptate. Pe parcursul acestor 26 de ani, oamenii au trecut prin deziluzii de fiecare dată şi noi plătim pentru aceste deziluzii, pentru că foarte multă lume nu mai crede în politicieni, în partide politice şi noi trebuie să recuperăm această pierdere. Ceea ce oferim noi sunt oameni oneşti. Pe asta contăm cel mai mult şi cred că asta e cel mai important. Este modul în care se finanţează partidele, prin faptul că suntem cu banii la vedere, bani puţini. Atunci când sunt bani mari, nu se promovează interesele cetăţenilor, ci ale „investitorilor”. Vedem mai multe rapoarte ale presei de investigaţie despre cum se finanţează PD cu zeci de milioane de lei, la fel şi PSRM. E foarte important ceea ce ne propunem acum să constituim o platformă pentru următoarele alegeri parlamentare şi vom avea mecanisme serioase de verificare a integrităţii oamenilor şi prin asta vrem să-i convingem pe toţi cetăţenii că nu vom admite ca oamenii cu care vom veni în echipă pentru aceste alegeri să facă ceea ce au făcut alţi politicieni de-a lungul acestor decenii. Oamenii cu care noi venim sunt dovada schimbării şi intenţiei politice”, a menţionat Maia Sandu.

„Dacă tot suntem comparaţi cu alţii, haideţi să vedem cine suntem, ce am făcut şi ce am obţinut în viaţa noastră. Nici eu şi nici Maia Sandu nu am avut nici un fel de business în RM şi nici în străinătate. Noi ne-am făcut meseria, Maia Sandu – în domeniul economic, eu – pe palierul juridic. Să vedem ce reprezintă cele două partide. Sunt partide emergente mişcării protestatare. Oamenii din interiorul celor două partide sunt nişte oameni integri, profesionişti, oameni care au demonstrat în domeniile lor de activitate că reprezintă ceva. Am demonstrat-o prin faptele noastre că ne preocupă mai puţin interesul personal, partinic, de grup sau de altă natură, dar ne preocupă mai întâi de toate interesul naţional. Am demonstrat-o la prezidenţiale atunci când ne-am unit eforturile şi am obţinut un rezultat cum nu s-a mai întâmplat în RM şi cred că nu am dezamăgit cetăţenii pentru că am continuat să facem acest lucru. Multă lume s-a aşteptat că ne vom lua valizele şi vom pleca. Am demonstrat şi atunci când eram într-un alt palier decât cel politic că suntem altfel de oameni, că facem altfel de politică. Mai important decât politică, facem istorie”, a fost răspunsul lui Andrei Năstase.