VIDEO

Politician rus din anturajul lui Putin: „Uniunea Sovietică a capturat o parte destul de mare din teritoriul României – Basarabia; Noi am intrat în Chişinău”

Politician rus din anturajul lui Putin: „Uniunea Sovietică a capturat o parte destul de mare din teritoriul României – Basarabia; Noi am intrat în Chişinău”
Sursa: jurnal.md Foto: russia.ru 21.12.2017 08:49
Chiar în ziua în care a fost înmormântat Regele Mihai I, jurnalistul rus Serghei Buntman şi politicianul Andrei Hazin, din anturajul lui Vladimir Putin, au vorbit despre faptul că monarhul a avut o importanţă deosebită pentru evenimentele istorice din cadrul celui de-al Doilea Război Mondial, contribuind la victoria Uniunii Sovietice şi salvarea vieţilor a sutelor de mii de militari ruşi. În contextul acestor discuţii, Hazin a recunoscut că Rusia a răpit o parte importantă a teritoriului României – Basarabia.

Andrei Hazin este membru al comisiei privind distincţiile de stat de pe lângă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. De fapt, Hazin este şi membru al consiliului suprem al partidului „Edinaia Rossia”, care a fost condus timp de mai mulţi ani de Putin, a fost senator, membru al mai multor comisii de stat, pe lângă liderul rus, şi a fost decorat cu mai multe distincţii de stat.

Referitor la venirea pentru a doua oară la tron a lui Mihai I, Hazin şi Buntman vorbesc despre situaţia grea în care se afla România, având în vedere că a pierdut teritorii importante, scrie MoldNova. „Acest lucru s-a întâmplat încă în perioada când era Carol I, deoarece a fost Dictatul de la Viena. România a cedat Ungariei o parte importantă din teritoriu. De asemenea, şi Uniunea Sovietică a capturat o parte destul de mare din teritoriu – Basarabia. Noi am intrat în Chişinău”, a declarat Andrei Hazin, menţionând despre un rus, care era unul dintre şefii serviciului de securitate, aflat, la Chişinău, şi care a scris în memoriile sale cum trupele militare ruse au intrat în Basarabia, precum şi despre cum acest lucru s-a întâmplat anterior.

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI