„Se încearcă a prezenta populaţiei drept un guvern tehnocrat, dar, de fapt, se urmăreşte ca, la următoarele alegeri, fiecare pe segmentul său să prezinte viitorul bloc electoral care va fi făcut în jurul PD. În eventualitatea creării unui bloc electoral, după alegeri, când vor fi fraudate, ei vor să aibă acel argument că lumea, de fapt, a votat un bloc electoral. Acest bloc ar putea fi creat şi în contextul în care crearea unui bloc electoral a fost anunţat şi de alte partide de dreapta: PAS şi Platforma DA”, afirmă deputatul PL Lilian Carp.

„Poate fi şi ceea ce a zis domnul Carp, dar poate se pregăteşte o careva schemă în care sunt implicate aceste persoane care deja sunt murdărite. Că vor fi comise careva acţiuni în urma cărora vor fi calificate infracţiuni, eu sunt convins de aceasta”, a spus şi deputatul PSRM Adrian Lebedinschi.

„Sigur că e în perspectiva alegerilor din 2018, dar nu aceasta prevalează. Vedem că cea mai mare problemă a actualei guvernări este implementarea Acordului de Asociere şi una dintre cele mai mari probleme este reforma în justiţie. Vedem că aceste persoane, în viziunea celor care au conceput această remaniere, aceşti jucători au rolul lor de a lustrui imaginea acestei guvernări prin fosta lor autoritate pe exterior”, a menţionat fosta deputată Stella Jantuan.

Invitaţii au făcut un schimb de opinii despre eventualitatea publicării raportului Kroll-2 în această săptămână, dar şi în privinţa rolului pe care l-ar fi jucat cei doi foşti şefi de guvern în frauda bancară.

„Ei au deschis puşculiţa bugetului de stat în care au fost transferate de la buget către BNM aceste garanţii pentru nu muri BEM, chipurile”, a amintit Lilian Carp. În context, socialistul Lebedinschi a adăugat: „Înainte de asta Parlamentul a modificat legislaţia astfel încât ei să nu poarte niciun fel de răspundere pentru deschiderea puşculiţei.”

Participanţii la discuţii s-au referit şi la reputaţia noilor membri ai Guvernului propuşi de PD. În cazul lui Chiril Gaburici a fost pomenit scandalul legat de diploma sa de studii. 

„Este de râs şi de plâns. Ce să creadă oamenii care ani de zile investesc în studii, pentru a putea susţine BAC-ul, licenţa, pentru a-şi forma o carieră şi apare un Chiril cu o diplomă de 7 clase şi desenează una de zece drept la ministerul Economiei. El nu are diplomă de BAC, dar are una de fraier şi asta el o va face”, a comentat deputatul PL Lilian Carp.

„Cei care acum se vor în acest guvern şi sunt mândri, totuşi doi dintre ei pot să aibă soarta fostului şef de partid”, a spus Stella Jantuan, referindu-se la Vlad Filat.

Cei vizaţi în comentarii nu au reacţionat până acum.