Potrivit telespectatorilor noştri, care au solicitat anonimatul, duminica trecută a fost o zi plină pentru Igor Dodon. Preşedintele împreună cu suita sa a fost la vânătoare în pădurea de la Răscăieţi. Partida a fost reuşită, cu trofee pe măsură - doi mistreţi împuşcaţi. A urmat un ospăţ vânătoresc, iar printre cei care i-au servit la masă pe amicii lui Dodon ar fi fost şi copii. Sursele mai spun că pentru munca lor, ei au fost plătiţi cu câte 250 de lei.

Am vrut să aflăm răspunsuri la mai multe întrebări, inclusiv cu cine a mers la vânătoare Igor Dodon şi din ce bani au fost suportate cheltuielile pentru transport, securitate sau mâncare, însă preşedintele se pare că a uitat ce a făcut weekendul trecut şi a plecat fără să dea un răspuns.

Am încercat ulterior să obţinem un răspuns clar măcar la telefon, dar Igor Dodon n-a fost de găsit. L-am contactat şi pe purtătorul său de cuvânt, care ne-a spus că va reveni cu un răspuns la acuzaţiile care i se aduc preşedintelui, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Despre vânătoarea de la Răscăieţi ne-a vorbit, însă, Iurie Apostolachi, directorul Întreprinderii pentru Silvicultură Tighina, care gestionează ocolul silvic din localitatea respectivă. Apostolachi ne-a confirmat că la vânătoarea de duminica trecută a fost şi preşedintele ţării.

Nu este pentru prima dată când chefurile preşedintelui sunt tăinuite de ochii presei. Acum o lună, Igor Dodon l-a primit boiereşte pe amicul său, ex-deputatul rus Oleg Paholkov, care a venit în Moldova împreună cu soţia sa. Cei doi s-au plimbat cu ATV-urile prin pădurea de la Condriţa, au băut vin de casă, iar Paholkov s-a lăudat pe Facebook cu primirea de care a avut parte. Fostul deputat rus a mâncat şorici şi a cântat imnul Rusiei în beciul Reşedinţei de Stat împreună cu un cor bisericiesc. Purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon, Ion Ceban, a declarat atunci că preşedintele şi Paholkov au fost doar la Sadova, deşi din imagini se vede clar că fostul deputat rus a chefuit din plin în beciul vilei de la Condriţa.