Proiecte lăsate pe ultima sută de metri; Când se încheie actuala sesiune a Parlamentului

Proiecte lăsate pe ultima sută de metri; Când se încheie actuala sesiune a Parlamentului
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.12.2017 16:32
Sesiunea de toamnă a Parlamentului se va încheia pe data de 22 decembrie. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de astăzi a Biroului permanent, care va propune plenului Parlamentului hotărârea pentru aprobare.
 
Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Parlamentului pentru perioada 15-22 decembrie 2017.
 
Deputaţii urmează să examineze într-un timp scurt peste 50 de acte normative se regăsesc pe ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Parlamentului.

Mâine, deputaţii vor discuta în lectura a doua proiectele legii bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2018, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul viitor, politica bugetar-fiscală şi vamală. Tot în şedinţa de mâine, Parlamentul urmează să aprobe un şir de modificări şi completări la legislaţia financiară, precum şi mai multe numiri în funcţie. Parlamentul urmează să ratifice Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi UE privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova şi a Memorandumului de înţelegere ca parte integrantă a acestui Acord.
 
Săptămâna viitoare, în ultimele şedinţe din această sesiune, deputaţii vor discuta în lectură finală proiectul Programului ”Prima casă”, proiectul Codului aerian al Republicii Moldova, cu privire la Serviciul Vamal, proiectul privind exercitarea unor activităţi necalificate cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Totodată, pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege cu privire la sistemul administraţiei penitenciare şi Concepţia securităţii informaţionale a Republicii Moldova.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI