Cea mai mare donaţie, de 152.000 de lei, vine din partea lui Iurie Urzică, preşedintele raionului Râşcani. Până la venirea în funcţie acesta a condus timp de 22 de ani fabrica „Avicola” din regiune. Pe lângă aceasta el mai deţine, conform informaţiilor de la Camera Înregistrării de Stat (CÎS), şi cote-părţi în alte două SRL-uri: Cooperativa Agricolă de Producţie Aviovo (16%) care a avut în 2012 un venit din vânzări de 2,6 milioane de lei, şi SRL Bindagra-com (52%), care, în 2012, a raportat un venit din vânzări de 7,2 milioane de lei din cultura plantelor oleaginoase şi a seminţelor. Iurie Urzica a figurat anterior pe listele altor partide. Acum patru ani acesta a ajuns consilier local în Corlăteni pe listele PCRM. Înainte de asta, la alegerile parlamentare din 2009, Urzică a candidat la funcţia de deputat pe listele Uniunii Centriste, condusă de fostul premier Vasile Tarlev. În 2007, Urzică era cu un alt partid, Alianţa Moldova Noastră, pe listele căruia a ajuns consilier raional la Râşcani. Donaţia făcută de Iurie Urzică pentru PDM în 2016 reprezintă mai mult de jumătate din veniturile funcţionarului pentru întregul an, în mărime de 214.000 de lei din salariul său şi al soţiei.

Pe locul doi în topul preşedinţilor de raioane cu cele mai mari donaţii către PDM este Svetlana Rotundu de la Şoldăneşti, care a dat partidului tot ce a câştigat împreună cu soţul pe parcursul anului trecut – 110.000 de lei. „Am avut rezerve din alţi ani, din salariu. Nu am afaceri, sunt «curată»”, ne-a spus Svetlana Rotundu. În cadrul electoralei din 2015, femeia a donat democraţilor 50.000 de lei. Întrebată cum a reuşit să adune bani din salariu pentru a face donaţii atât de generoase, funcţionara ne-a răspuns: „M-am descurcat bine. Eu locuiesc în sat, am animale, am grădină, am din ce trăi”. Rotundu are mai multe probleme legate de integritate. Astfel, aceasta „a uitat” să declare o firmă fondată şi administrată de soţul său în declaraţia de avere şi interese pentru 2016.

În acelaşi timp, în 2012, în perioada în care deţinea funcţia de vicepreşedinte de raion, o întreprindere individuală, fondată şi administrată de fiul ei, a câştigat 250.000 de lei din semnarea unui contract de achiziţie cu o direcţie raională din Şoldăneşti, arată jurnaliştii de la portalul Moldova Curată.

Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca, a scos din buzunar 70.000 de lei  pentru nevoile partidului din care face parte. Muntean a declarat în 2016 venituri de 328.000 din salariul său, al soţiei şi al unei persoane aflate la întreţinere, precum şi din darea în arendă a unor terenuri agricole pe care le deţine. Munteanu mai are în proprietate o casă, un tractor şi un autocamion. În acelaşi timp, el este fondator a două firme – CAP Rubleniteanca SRL şi Tehrubsor SRL. Afacerile specializate în agricultură îi aduc venituri de milioane de lei şi sunt administrate de soţia sa, Angela Muntean.

Nicolae Gorban, preşedintele raionului Căuşeni, a dăruit partidului 70% din veniturile pentru 2016 ale familiei sale - 70.000 de lei din cele 97.000 de lei câştigaţi. În declaraţia de avere şi interese din 2016, funcţionarul a mai indicat zece (!) automobile, achiziţionate între 2008 şi 2016, dintre care patru sunt  de marcă Mercedes. Valoarea totală a automobilelor este, potrivit declaraţiei de avere, de circa 1,6 milioane de lei.

La alegerile locale din 2015, Gorban a făcut o donaţie de 50.000 de lei pentru Partidul condus de Vladimir Plahotniuc. „În declaraţia de avere din 2013 am indicat rezerve de un milion. Am făcut donaţiile nu din leafă”, ne-a răspuns Nicolae Gorban când l-am întrebat cum a reuşit să trăiască din veniturile care i-au rămas după ce a vărsat 70.000 de lei în bugetul PDM. Declaraţia de avere invocată de Gorban lipseşte pe site-ul ANI.

Alte 50.000 de lei au venit în bugetul PDM din partea lui Victor Chiriac, preşedintele raionului Donduşeni. Potrivit portalului Moldova Curată, până a deveni preşedinte de raion, Chiriac a fost vicedirector la firma SC Climăuţanul-Agro SRL, unde deţinea 20% din capitalul social al companiei, de 33,1 milioane de lei. Acesta împarte firma cu vărul său, Alexei Chiriac, care are 30%, cu Ion Corneiciuc (20%) şi Dmitrii Prepeliţa (30%), care este consilier local din partea PDM în satul Climăuţi. Alexei Chiriac este administratorul firmei şi soţul Marianei Chiriac, în prezent primar al satului Climăuţi, unde este înregistrată compania. Firma are activităţi în agricultură şi a raportat în 2012 un venit din vânzări de 101,4 milioane de lei. În martie 2015, SC Climăuţanul-Agro a fondat o altă firmă, Piscicola Climăuţanu Agro SRL, cu activităţi inclusiv în comercializarea peştelui şi cu un capital social de 4,3 milioane de lei. Administrator este acelaşi Alexei Chiriac, care, în urma alegerilor locale, a devenit şi el, ca şi vărul său, consilier raional la Donduşeni din partea PDM.

La fel ca Victor Chiriac, şi cuplul Alexei şi Mariana Chiriac au făcut anterior donaţii pentru PDM. În campania electorală pentru alegerile locale din 2015 Mariana Chiriac a contribuit cu 50.000 de lei. Alexei Chiriac a donat anul trecut 125.000 de lei. Victor Chiriac a fost implicat într-un conflict de interese atunci când la 8 iulie 2015 a fost ales preşedinte inclusiv cu votul văruluil său, însă, potrivit portalului Moldova Curată, preşedintele raionului nu crede că la mijloc e un conflict de interese.

Preşedinta raionului Făleşti, Iraida Bânzari, a pus pe contul democraţilor 40.000 de lei, în timp ce Ştefan Paniş, preşedintele raionului Floreşti, a făcut o donaţie de 30.000 de lei. Paniş este fondator, cu o cotă de 75%, al firmei Panclip SRL. În declaraţia de avere şi interese pentru 2016, Paniş indică dividende în mărime de 825.000 de lei de la firma sa. Deşi compania este specializată în agricultură, aceasta a încheiat un contract de achiziţie în valoare de 135.000 de lei cu primăria Putineşti, Floreşti, pentru procurarea unui autovehicul. Contractul a fost încheiat în noiembrie 2016, adică în perioada în care Paniş era deja preşedintele raionului Floreşti.

La scurt timp după ce a fost ales pentru al doilea mandat, funcţionarul s-a pomenit cu un dosar penal pentru fals în declaraţia de avere. Cauza a fost pornită în baza actului de constatare al Comisiei Naţionale de Integritate (actuala Autoritate Naţională de Integritate, n.r.), emis la 6 august 2015. Potrivit Comisiei, Ştefan Paniş nu a indicat în declaraţia de avere pentru anul 2013 sute de terenuri cu suprafaţa totală de 230 de hectare, mijloace de transport şi patru întreprinderi în care deţine cote-părţi. Două dintre acestea au fost lichidate, una a fost vândută, iar despre a patra a spus că nu a ştiut că trebuie indicată, a explicat atunci Paniş la CNI. De asemenea, s-a constatat că în anul 2013 cheltuielile sale au depăşit cu peste un milion de lei veniturile înregistrate în acel an. Ştefan Paniş a declarat pentru Moldova Curată că nu a ascuns nimic şi că pur şi simplu nu a ştiut cum trebuia completată declaraţia.

Câte 25.000 de lei au depus în haznaua partidului Andrei Ciobanu, preşedintele raionului Cantemir, şi Iurie Garas, preşedintele raionului Edineţ. Ciobanu a condus timp de 11 ani, din 2000 până în 2011, Societatea pe Acţiuni Constructorul-Cantemir. El le-a declarat reporterilor de la Moldova Curată că ar deţine 3-4 la sută din acţiunile acestei întreprinderi, dar nu ar avea venituri din activitatea ei. Şi soţia lui Ciobanu se ocupă de afaceri, dar pe bază de patentă. Femeia are un butic la piaţa centrală din Cantemir, unde vinde haine şi încălţăminte, au mai scris jurnaliştii de la Moldova Curată. Andrei Ciobanu a susţinut Partidul Democrat şi anterior. El a făcut donaţii de 50.000 de lei în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014. În 2015, la alegerile locale, a contribuit cu 25.000, iar în campania lui Marian Lupu la prezidenţiale a mai donat alte 50.000.

Şi Iurie Garas are afaceri prospere. Potrivit informaţiei de la Camera Înregistrării de Stat el este unul dintre fondatorii firmei Devotament SRL, cu o cotă de 33,4%. Potrivit datelor din ultimul raport financiar anual, din 2012, întreprinderea a înregistrat venituri din vânzări în sumă de aproape 9 milioane de lei. Întreprinderea este înregistrată în oraşul Cupcini şi deţine 115 hectare de teren în extravilanul localităţii Parcova, unde îşi are domiciliul Iurie Garas. O parte din aceste terenuri sunt luate în arendă. În ultimii şase ani, firma şefului raionului a câştigat contracte de achiziţie de la diverse instituţii din Edineţ, în valoare totală de 1,5 milioane de lei. Familia Garas mai deţine o întreprindere, SRL Mobil Top, unul dintre fondatorii căreia este fiul lui Iurii Garas, Iulian Garas, care deţine o cotă-parte de 50 %. În 2012 firma a realizat venituri din vânzări de peste două milioane de lei. Întreprinderea este amplasată în satul Parcova şi deţine 57 de hectare de teren agricol din moşia acestei localităţi.

Iurie Garas, şeful raionului Edineţ, nu a depus la CNI, actuala ANI, nicio declaraţie de avere pe parcursul anilor, deşi era obligat să o facă. Aceasta nu este unica abatere comisă de Garas. Reporterii de la Moldova Curată au scris că imediat după ce a acces la putere în raionul Edineţ, numele lui Garas a apărut într-un litigiu dintre fosta şefă a Direcţiei Învăţământ şi Cultură, liberal-democrata Aurelia Mitreniuc, şi Consiliul Raional, pe care Garas ar fi concediat-o ilegal. Aurelia Mitreniuc a acţionat în judecată Consiliul Raional, iar la distanţa de doi ani consiliul a fost obligat să îi achite salariul, indemnizaţia unică de concediere, indemnizaţia de şomaj, prejudiciul moral şi alte sume cu titlu de întârziere de la plăţi, în sumă totală de circa 90.000 de lei.

A făcut donaţii la partid şi Nicolae Molozea, preşedintele raionului Ştefan Vodă, care deţine mai multe afaceri. Acesta a contribuit cu 20.000 de lei. El este susţinător fidel al partidului său. În 2014 şi 2015, în campaniile electorale pentru alegerile parlamentare, respectiv locale, acesta a făcut donaţii de 95.000 de lei şi, respectiv, 90.000 de lei.

Cu o sumă de 15.000 de lei a contribuit Mihail Gnatiuc, preşedintele raionului Briceni, care a fost vizat anterior într-o hotărâre a Curţii de Conturi. Jurnaliştii de la Moldova Curată au scris că, pe când era şef al Vămii Briceni, Mihail Gnatiuc s-ar fi făcut responsabil de neîncasări la bugetul de stat.

Sume de câte 10.000 de lei au venit în contul democraţilor de la Ludmila Guzun, preşedinta raionului Ungheni, şi Ion Artene, preşedintele raionului Nisporeni. În timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2015, Artene a făcut o donaţie de 50.000 de lei, ceea ce reprezintă o jumătate din salariul său anual, potrivit unui articol al portalului Moldova Curată.

Unii consilieri raionali şi locali au donat mai mult decât au câştigat în 2016   

Printre finanţatorii democraţilor se regăsesc şi numeroşi consilieri raionali sau locali din oraşele şi satele republicii. Mai mulţi dintre aceştia au donat sume generoase, care depăşesc sau sunt egale cu veniturile lor anuale. Bunăoară, Aliona Manole, consilier raional la Floreşti şi secretara organizaţiei teritoriale Floreşti a PDM, a scos din buzunar 143.500 de lei. În 2016, aceasta a declarat venituri totale de 233.000 lei din salariul său şi al soţului, angajat pe atunci al CRIS „Registru” şi alte 74.000 de lei din indemnizaţii, premii şi pensia soţului. În 2015, ea a mai făcut partidului o donaţie de 50.000 de lei.

Un alt consilier, Alexandru Ilieş de la Căuşeni, a contribuit cu 120.000 de lei, în timp ce venitul său declarat atinge 56.000 de lei din salariul de şef al ÎS Gările şi Staţiile  Auto. În afară de faptul că este consilier local la Căuşeni, Ilieş este şi vicepreşedinte al Organizaţiei Teritoriale a PDM din oraş. Având un salariu de circa 4.500 de lei pe lună, anul trecut Ilieş şi-a cumpărat un apartament de 116,4 metri pătraţi pentru care a achitat 647.000 de lei şi două automobile, achiziţionate cu 30.000 de lei (!), unul dintre care de marcă BMW X5, pe care l-ar fi cumpărat cu doar 10.000 de lei. Şi în 2015 funcţionarul şi-a luat două maşini, pentru care ar fi achitat 20.000 de lei, respectiv 30.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere. În acelaşi an el a mai donat 50.000 de lei pentru campania lui Marian Lupu la prezidenţiale.

De la Căuşeni este şi Mihail Moraru, vicepreşedinte al Organizaţiei teritoriale Căuşeni a PDM şi administrator al GMB-Imobil SRL cu activităţi în comerţ. Anterior el a sprijinit financiar partidul cu câte 50.000 de lei în 2014 şi 2015, precum şi campania prezidenţială a lui Marian Lupu cu alte 20.000 de lei. Anul trecut, el a dat pentru PD 100.000 de lei, deşi a înregistrat venituri oficiale de 42.000 de lei din salariul său şi al soţiei şi indemnizaţiile de consilier. În 2015, el a luat un împrumut de 70.000 de dolari, pe care trebuie să-l întoarcă până în 2020, mai având la activ alte două credite, în sumă totală de 260.000 de lei, scadente în 2026 şi 2028. „Dumneavoastră probabil aţi verificat doar declaraţia pentru 2016, dar nu v-aţi uitat la cele din anii precedenţi. Donaţia e din rezervele acumulate în anii trecuţi”, ne-a replicat alesul local. Tot cu 100.000 de lei a contribuit şi Svetlana Pădure, consilier raional la Făleşti, anterior membră PSRM.

Cu o sumă de 98.300 de lei, a contribuit Iurie Ursachi, fost primar în mandatul precedent şi actual consilier în satul Izvoare, raionul Făleşti. Acesta a sponsorizat şi campaniile democraţilor la alegerile locale din 2015 şi la prezidenţialele din 2016 cu 30.000 de lei, respectiv 15.000 de lei. Iurie Ursachi ne-a confirmat că el este cel care a făcut donaţii la partidul al cărui membru este. Solicitat de reporterii Centrului de Investigaţii Jurnalistice, acesta ne-a spus că banii sunt din activităţile pe care le desfăşoară. „Eu sunt director al Întreprinderii Individuale Iurie Ursachi şi al companiei Izlan-Agro SRL”, a punctat alesul poporului.

Sergiu Gogu, vicepreşedintele raionului Căuşeni, a donat 50.000 de lei, la fel ca şi Petru Gogu, consilier raional şi preşedintele Organizaţiei teritoriale PDM de la Căuşeni. La începutul lunii iunie, ultimul a fost reţinut de procurori şi ofiţerii CNA, împreună cu fondatorul şi administratorul fabricii de ţigări din Căuşeni. Potrivit oamenilor legii, începând cu 1 ianuarie 2017, producătorul a vândut ţigări de diferite mărci la un preţ mai mic decât cel permis de lege, iar Gogu ar fi controlat din umbră afacerea. Procurorii au precizat pentru Anticoruptie.md că dosarul urmează a fi expediat în judecată în săptămânile apropiate. Petru Gogu este învinuit de abuz în serviciu şi, în prezent, se află sub control judiciar. El riscă de la doi până la şase ani de închisoare.

Ion Cojocari, consilier raional la Glodeni, a donat 97.000 de lei, având venituri de 148.000 de lei din salariu şi indemnizaţie. Cu patru terenuri, fără casă sau maşină, preşedintele Tineretului Democrat de la Glodeni este şi fondator al Gospodăriei Ţărăneşti Ustenburg. În 2012 a beneficiat de subvenţii de la stat în mărime de 77.000 de lei. În 2014 şi 2015, Cojocari a donat pentru PD câte 40.000 de lei. „Sunt şi consilier raional şi membru al Consiliului Naţional Politic, membru al Biroului Permanent Executiv al Organizaţiei republicane de tineret a PD, am avut şi economii din anii precedenţi. Nu am dat tot salariul. Nu ţin minte suma exactă, dar am păstrat bonul fiscal că am depus-o”, a precizat bărbatul.

Grigore Lîsîi, ales al poporului în raionul Făleşti şi consilier local în satul Scumpia din acelaşi raion, a făcut în 2016 o donaţie în mărime de 93.300 de lei către Partidul Democrat, ceea ce reprezintă două treimi din veniturile adunate în acelaşi an, de 148.000 de lei. „Eu ce-s la anchetă la dumneavoastră? Nu trebuie să-mi puneţi întrebări! Umblă ei cu întrebările...”, ne-a tăiat-o din scurt bărbatul. Lîsîi este fondatorul a două firme specializate în agricultură - Gospodăria Ţărănească Boerescu şi Scumprod-Agro SRL.

85.000 de lei au venit şi din partea Liliei Rusu, consilier raional la Rezina, fondatoarea firmei Şematrus SRL. Şi soţul acesteia, care activează la aceeaşi companie, a vărsat în haznaua democraţilor 73.000 de lei în 2016. Astfel, contribuţia soţilor Rusu la bugetul PD anul trecut s-a ridicat la 158.000 de lei, de patru ori mai mult decât a raportat Lilia Rusu în declaraţia de avere şi interese pentru 2016. Soţii Rusu au dăruit partidului şi în 2015 câte 25.000 de lei, în campania electorală. 70.000 de lei au venit şi de la Andrian Nastas, consilier orăşenesc la Primăria Căuşeni, care a făcut o donaţie şi la alegerile locale din 2015, de 50.000 de lei. Alte 75.000 de lei au ajuns în haznaua PD de la Vadim Vultur, consilier orăşenesc la Sângerei, care în 2015 s-a despărţit de alte 60.000 de lei. Partidul Democrat a primit 70.000 de lei şi de la Gheorghi Caraivanov, consilier din satul Tvardiţa, Taraclia. Democratul are şi o afacere - SRL Floare de Aur - care se ocupă de irigare, servicii agricole şi creştere de animale. În 2014 acesta a făcut o donaţie de 91.000 de lei, iar în campania lui Marian Lupu a vărsat în bugetul electoral al acestuia 70.000 de lei.

Sergiu Surugiu, consilier raional la Cimişlia şi fost vicepreşedinte al raionului, a donat 60.000 de lei. Împreună cu soţia, Surugiu a adunat în 2016 venituri de aproape 111.000 de lei din salarii, indemnizaţii şi pensii. Totodată, ei au contractat un credit de aproape 300.000 de lei. „S-a întâmplat demult, nu mai ţin minte detalii, acum n-am timp să mă ocup cu treburile partidului. Încă mai sunt membru”, a precizat funcţionarul. Soţia sa deţine firma Agrodesign SRL, înregistrată la Albina, Cimişlia, acolo unde Surugiu este şi consilier local. Potrivit datelor, tot el este şi fondator al Agrodesur SRL, cu activităţi în agricultură, care nu este indicată în declaraţia de avere. Surugiu spune că nu a trecut-o pe hârtie pentru că firma s-ar afla în proces de insolvabilitate.

Mai mulţi consilieri raionali sau locali au donat câte 50.000 de lei. Printre ei se numără Vadim Boboc, Efrosinia Greţu şi Larisa Burazeris, toţi trei de la Leova, Daniela Nedelciuc de la Mileştii Mici, Vladimir Gamureac de la Briceni, Georgeta Glavan de la Glodeni, Igor Rotaru de la Anenii Noi, Gherasim Priţcan din comuna Cneazevca, raionul Leova, Veaceslav Groza din satul Corjeuţi, raionul Briceni, Nicolai Micu din satul Olişcani, raionul Şoldăneşti, Gheorghe Musteaţă de la Şoldăneşti, Ecaterina Furculiţă, vicepreşedinta raionului Teleneşti, precum şi Mircea Tanasov, consilier din partea PDM în satul Palanca, raionul Ştefan-Vodă. Cel din urmă a participat la concursul de selectarea a unui membru ANI din partea Parlamentului, câştigat de Sergiu Ostaf.

În cazul mai multor consilieri, suma donată depăşeşte semnificativ sau echivalează cu veniturile declarate oficial de la locurile de muncă sau firmele pe care le administrează. Alţii sunt donatori fideli ai partidului de mai mulţi ani. Bunăoară Vasile Costin, ex-consilier local în oraşul Orhei, în prezent şef al Inspecţiei Teritoriale de Muncă Orhei, a oferit formaţiunii în mod constant câte 50.000 de lei în 2014 şi 2016, şi 10.000 de lei în 2015.

Andrian Galaju, care a contribuit cu 50.000 anul trecut, este consilier raional la Cahul şi consilier sătesc la Zârneşti, precum şi fondator şi director al companiei Gold-Construct SRL, despre care presa a scris anterior că este una dintre favoritele licitaţiilor publice în raionul Cahul. Firma, înregistrată în apartamentul tatălui şefului Direcţiei construcţii, gospodărie comunală şi drumuri a Consiliului raional Cahul, Sergiu Drangoi, a câştigat pe parcursul anului 2015 şi în primele şase luni ale anului trecut 23 de licitaţii publice organizate în raion. Portalul Anticoruptie.md a scris anterior despre faptul că Galaju şi Drangoi sunt buni prieteni, ultimul fiind secretar executiv al Organizaţiei Teritoriale Cahul a Partidului Democrat. Anume direcţia pe care o conduce are rolul de a stabili tipul şi volumul de lucrări care urmează a fi executate în cadrul unui contract de achiziţii, dar şi preţul estimativ al acestora. Menţionăm că, de regulă, preţul lucrărilor este cel care determină câştigătorul într-un concurs de achiziţii. 

Funcţionari publici, generoşi cu Partidul Democrat

Bugetul democraţilor a fost „îngrăşat” şi de funcţionari publici, angajaţi în diferite instituţii de stat. Ca şi în cazul altor donatori, şi aici donaţiile sunt mai mult generoase, depăşind, în unele cazuri, jumătate din veniturile anuale ale familiilor acestora.

Dumitru Munteanu, ex-secretar general al Asociaţiei Patronale a Profesioniştilor din Transporturi „Transportatorul” şi actual şef-adjunct al Oficiului Teritorial Hânceşti al Cancelariei de Stat, responsabil de raionul Cimişlia, este unul dintre cei mai generoşi funcţionari publici care au făcut donaţii către Partidul Democrat în 2016. Suma cu care a contribuit se ridică la 150.000 de lei, în timp ce câştigurile se cifrează la 66.000 de lei în 2016. „În 2016 am avut astfel de venituri, dar anterior am avut o activitate economică, am mai avut nişte acumulări, de la părinţi ajutor material. Am făcut donaţia benevol, nesilit de nimeni, conform legislaţiei în vigoare”, ne-a spus funcţionarul.

Rita Diacenco, şefa Inspecţiei Ecologice Străşeni, a făcut în 2016 o donaţie de 120.000 de lei din cele 179.000 de lei pe care i-a agonisit, împreună cu soţul. În 2015 funcţionara a mai făcut o donaţie, de 50.000, în campania electorală pentru alegerile locale, ceea ce reprezenta o treime din veniturile anuale pentru 2015, de 148.000 de lei.

Un alt funcţionar darnic este Petru Rusu, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială Floreşti, tot el vicepreşedintele organizaţiei raionale Floreşti a PDM. Acesta a contribuit la formarea bugetului formaţiunii cu 50.000 de lei, a treia parte din banii câştigaţi în 2016 - 148.000 de lei. În 2015 funcţionarul a donat 50.000 de lei. Câte 50.000 de lei au venit din partea lui Ghenadie Donos, şef al Direcţiei Generale de Învăţământ din Soroca, şi a Elizavetei Erhan, şefa Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din Şoldăneşti.

Citiţi mai multe despre sponsorii PD în investigaţia completă pe Anticoruptie.md