Flashmob-ul va începe la ora 14:00. 

Precizăm că vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a declarat anterior că ar putea fi nevoie de un nou protest de amploare pentru a determina autorităţile să publice raportul Kroll 2, care urmează să verse lumină peste furtul miliardului de dolari din sistemul bancar.

„8 decembrie 2017. Kroll 2 aşa şi nu este publicat. Kroll 1 a apărut după un protest de amploare din 3 mai 2015. Probabil că fără următorul protest puternic riscăm să nu aflăm cine sunt acei hoţi, pentru care noi, copii şi nepoţii noştrii suntem obligaţi să achităm circa 25 de miliarde de lei”, a menţionat Alexandru Slusari.

Acum o lună, Banca Naţională anunţa că raportul de investigaţie a companiilor Kroll şi Steptoe&Johnson este în fază finală de redactare şi urmează să fie transmis în următoarele câteva săptămâni. În ceea ce priveşte publicarea raportului Kroll 2, BNM precizase că „părţile au discutat despre importanţa informării publicului şi partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigaţiei, dar şi necesitatea de a proteja derularea anchetei şi de a nu prejudicia şansele de recuperare a activelor delapidate” şi că aceste „consultări la subiectul transparentizării şi prezentării concluziilor raportului de investigaţie vor continua”.